TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κατασκευές

Κατασκευή επαγγελματικών καρτών

Sharing



Ένα από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά  μέσα διαφήμισης και επικοινωνίας ελευθέρων επαγγελματιών, εταιρειών και προϊόντων είναι οι επαγγελματικές κάρτες. Μοιράζονται σε υπάρχοντες ή πιθανούς πελάτες για την προώθηση της επιχείρησης και τη διάθεση των στοιχείων επικοινωνίας της σε αυτούς.  Παλαιότερα ονομαζόταν επισκεπτήρια (card visit) και χρησίμευαν για να αναγγέλλουν τις αφίξεις των αριστοκρατών σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Create_bussiness_cards_1Create_bussiness_cards_2

Αρχικά ήταν ασπρόμαυρες με τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας, με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν προσθέτοντας γραμμές, χρώματα, λογότυπα, φωτογραφίες, απέκτησαν σύγχρονη σχεδίαση, διαφορετικά μεγέθη και κοψίματα. Υπάρχουν ακόμη και Vcards, οι οποίες είναι ψηφιακές επαγγελματικές κάρτες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τις αποθηκεύσουν σε κινητά ή υπολογιστές. Ο βασικός ρόλος τους όμως σαν διάθεση στοιχείων επικοινωνίας παραμένει.

Οι τρέχουσες τιμές επαγγελματικών καρτών είναι 25-30€ οι 100,  40-50€ οι 1000. Επαγγελματικές κάρτες μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε και μόνοι μας, έχοντας και το πλεονέκτημα, ότι μπορούμε να εκτυπώνουμε όσες χρειαζόμαστε κάθε φορά και όχι πολύ περισσότερες, για να πετύχουμε έκπτωση στην τιμή.

Ας δούμε λοιπόν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια σωστή επαγγελματική κάρτα και τι να προσέξουμε αν θέλουμε να τις εκτυπώσουμε μόνοι μας:

  • Το πιο διαδεδομένα μεγέθη μιας επαγγελματικής κάρτας είναι 8,5 εκ. Χ 5,5 εκ. και 9 εκ. Χ 5 εκ. περίπου δηλαδή σαν μια πιστωτική για να χωράει σ’ ένα πορτοφόλι.
  • Το βάρος του χαρτιού που θα εκτυπωθούν οι κάρτες, πρέπει να είναι γύρω στα 300 γρ/τμ. (Το απλό χαρτί φωτοτυπίας είναι γύρω στα 80 γρ/τμ.). Το χαρτί (χαρτόνι στην πραγματικότητα) δεν πρέπει να τοποθετηθεί στη θήκη αυτόματης τροφοδοσίας του εκτυπωτή αλλά να μπαίνει χειροκίνητα από πίσω.
  • Έλεγχος συμβατότητας χαρτιού και εκτυπωτή. Πολλοί εκτυπωτές δε μπορούν να εκτυπώσουν σε πάχη ή βάρη χαρτιού που απαιτούνται για τις επαγγελματικές κάρτες.
  • Πρέπει να υπάρχουν το όνομα, η διεύθυνση και το λογότυπο της εταιρείας, όπως και το όνομα και η θέση του υπεύθυνου (αν υπάρχει). Πρέπει επίσης να υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας δηλαδή τηλέφωνο, κινητό, e-mail και φαξ (αν υπάρχει). Τελευταία προστίθενται και η διεύθυνση του σάιτ καθώς και κοινωνικών δικτύων.
  • Τα προηγούμενα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένα και στοιχισμένα, γραμμένα με μια ή δυο το πολύ εύκολα αναγνώσιμες (κλασσικές, όχι καλλιγραφικές) γραμματοσειρές. Καλό είναι να υπάρχει μία ενιαία στοίχιση για τα τμήματα της κάρτας (συνήθως αριστερή, μερικές φορές κεντρική).
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χρώματα στις κάρτες μας, αρκεί αυτά να ταιριάζουν με το χαρακτήρα της επιχείρησης.
  • Γενικά δεν χρειάζονται υπερβολές στο σχεδιασμό των καρτών, ούτε στα χρώματα και στις πληροφορίες. Πρέπει να μείνει και κενός χώρος.

Βέβαια μπορούμε πάντοτε να ξεφεύγουμε από τα καθιερωμένα στάνταρντ (διαστάσεις, σχεδίαση κ.α), αρκεί να γίνεται με αιτία, σκέψη και προσοχή για να μη φτάσουμε σε υπερβολές και προκληθεί σύγχυση.

Για να σχεδιάσουμε εύκολα επαγγελματικές κάρτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε :



Όπως και να είναι χρειάζεται κάποια καλαισθησία και αρκετός χρόνος για το τελικό αποτέλεσμα.

Επαγγελματικές κάρτες που έχουν δημιουργηθεί σε PowerPoint, υπάρχουν και μπορούν να κατεβούν ελεύθερα, για επεξεργασία και εκτύπωση, από την περιοχήdownloads του techteacher.gr.

Sharing

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *