TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Μεταφορά αρχείων μεταξύ κινητών

Τα κινητά μας περιέχουν στις μέρες μας, εκτός από τα στοιχεία των επαφών μας, τις κλήσεις και τα μηνύματά μας και αρκετά σημαντικά αρχεία και δεδομένα. Αρχεία PDF ή Office απαραίτητα για την εργασία μας τα οποία πρέπει να στείλουμε σε συνεργάτες. Τραγούδια, φωτογραφίες ή βίντεο που θέλουμε να τα μοιραστούμε με τους φίλους μας. Ακόμα και εφαρμογές, παιχνίδια, κ.α. που έχουμε κατεβάσει από το ίντερνετ και μας τα ζητάνε όσοι δε μπορούν να τα βρουν.

Ας δούμε τους τρόπους για να μεταφέρουμε (να στέλνουμε και να δεχόμαστε) αρχεία μεταξύ των κινητών:

Μεταφορά αρχείων με Bluetooth

Ο πιο εύκολος τρόπος για ασύρματη μεταφορά όλων των ειδών αρχείων μεταξύ συσκευών Android. Αρκεί να βρούμε το αρχείο και να επιλέξουμε Κοινή χρήση ή Αποστολή. Από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν, επιλέγουμε Bluetooth. Αφού ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία Bluetooth και στις δύο συσκευές, τις αντιστοιχίζουμε και μεταφέρουμε το αρχείο. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για μεταφορά πολλών ή μεγάλων αρχείων. Η τελευταία έκδοση Bluetooth 5 έχει ταχύτητα μεταφοράς αρκετά ικανοποιητική περί τα 2 Mbps.

Μεταφορά αρχείων με εφαρμογές μηνυμάτων

Με τις περισσότερες εφαρμογές μηνυμάτων και επικοινωνίας (Viber, Messenger), και με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουμε τις εικόνες, μπορούμε να επιλέξουμε και να στείλουμε και πολλούς άλλους τύπους αρχείων. Προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ.

Μεταφορά αρχείων σαν συνημμένο με email

Μπορούμε επίσης να στείλουμε τα αρχεία σαν συνημμένα με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ατόμου που θέλουμε να τα παραλάβει. Πρέπει κι εδώ να υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ και φυσικά να ξέρουμε ότι θα χρειαστεί και αρκετός χρόνος για το ανέβασμα του αρχείου, αν είναι μεγάλο.

Μεταφορά αρχείων με καλώδιο Usb

Ένα καλώδιο σύνδεσης Micro USB σε USB Θηλυκό θα μας επιτρέψει να συνδέσουμε το κινητό μας με ένα usb φλασάκι. Αυτό θα εμφανιστεί στο σύστημα αρχείων του κινητού, οπότε μπορούμε να μεταφέρουμε γρηγορότερα τα (ακόμα και μεγάλα) αρχεία μας. Κατόπιν συνδέουμε το καλώδιο με το φλασάκι στο κινητό προορισμού, όπου και μεταφέρουμε αντίστροφα τα αρχεία.

Μεταφορά αρχείων με Wi-Fi Direct

Μία εναλλακτική του Bluetooth σύνδεση μεταξύ δύο συσκευών (όχι μόνο smartphones) και χρησιμοποιείται για μετάδοση δεδομένων, άρα και για ανταλλαγή αρχείων. Είναι πολύ πιο γρήγορο από το Bluetooth και δεν χρειάζεται ούτε router ούτε δίκτυο ή ίντερνετ ούτε και καλώδιο. Το πρότυπο Wi-Fi Direct για μετάδοση δεδομένων υποστηρίζεται μάλιστα και από το iOS, οπότε μπορεί να γίνει ματαφορά αρχείων και μεταξύ κινητών διαφορετικών συστημάτων (Android – iOS).

Ο πιο απλός τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε το Wi-Fi Direct για ανταλλαγή αρχείων και άλλων δεδομένων, είναι με τη χρήση εφαρμογών. Μια από τις πιο γνωστές και εύκολες είναι η SuperBeam.

Μεταφορά αρχείων μέσω ίντερνετ

Αυτό γίνεται μέσω ειδικών σάιτς, όπου ανεβάζουμε ένα αρχείο που είναι αποθηκευμένο στη συσκευή μας (ανάλογα με το μέγεθος του και την ταχύτητα της σύνδεσής μας αυτό μπορεί να κρατήσει και αρκετή ώρα) και μας παρέχεται ένα link το οποίο κοινοποιούμε σε όποιον θέλουμε να κατεβάσει το αρχείο. Περισσότερα στο άρθρο μας Μεταφορά αρχείων μέσω ίντερνετ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *