TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Μαθηματικά με το κινητό!

Δεν είναι σπάνιο, πολλοί μαθητές κατά τη διάρκεια της μελέτης τους να χρειάζονται μια πρόσθετη βοήθεια, για την επίλυση μιας δύσκολης άσκησης, για να τους θυμίσει τον τρόπο εργασίας που μπορεί να μην κατάλαβαν ή ξέχασαν στα Μαθηματικά. Ακόμα και εκπαιδευτικοί θα ήθελαν πολλές φορές να δουν την σωστή μέθοδο και τα ενδεδειγμένα βήματα για την λύση, για την καλύτερη προετοιμασία τους.

Το PhotoMath είναι μια δωρεάν εφαρμογή ή οποία σε βοηθά στα μαθηματικά με το  κινητό τηλέφωνο ή το τάμπλετ.  Χρησιμοποιώντας την κάμερα, μπορεί να αναγνωρίσει και να λύσει άμεσα μαθηματικές ασκήσεις, δίνοντας ταυτόχρονα και τα βήματα που απαιτούνται. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν να είναι ένα εργαλείο που κάνει τα παιδιά να μη σκέφτονται για να κάνουν τις ασκήσεις, να μην κουράζονται στη μελέτη τους ή να κλέβουν στα διαγωνίσματα, όμως γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται και, ή έχουν ξεχάσει ή θέλουν να μελετήσουν περαιτέρω, είναι ένας βήμα προς βήμα οδηγός που δείχνει πώς επιλύονται κάθε ένα από τα προβλήματα.

Αυτός που θα δει για πρώτη φορά την εφαρμογή (εκπαιδευτικός ή όχι), ειδικά αν είναι παλιότερος. θα του φανεί σαν ένα μικρό θαύμα. Πολύ απλά κοιτάζεις μέσα από την κάμερα του κινητού μια άσκηση μαθηματικών και χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο, αυτή αναγνωρίζεται και εμφανίζεται άμεσα η λύση. Ταυτόχρονα μπορεί να φανεί και όλη η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να καταλάβεις πώς έφτασε στη λύση.  Ένας πλήρης κατάλογος όλων των ειδών Μαθηματικών τύπων που υποστηρίζει το πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *