TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Εφαρμογές για άσκηση και fitness

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην ειδική κατηγορία των smartwatches ρολογιών, στα activity trackers. Αυτά είναι βελτιστοποιημένα στην κατασκευή και στις λειτουργίες τους για ανάπτυξη φυσικής κατάστασης, άθλησης και ευεξίας και χρησιμοποιούνται από όσους αισθάνονται την ανάγκη για καταγραφή της δραστηριότητας τους και για την παρακολούθηση της εξέλιξης και της επίτευξης των στόχων τους και την βελτίωση εν γένει της ποιότητας ζωής τους.

Δεν είναι απαραίτητο όμως για μια καθημερινή απλή χρήση, να αγοραστεί μια τέτοια συσκευή. Τις περισσότερες από τις λειτουργίες των smartwatches ρολογιών, των activity trackers, μπορούν σε μεγάλο βαθμό να τις επωμιστούν και τα κινητά smartphones με ειδικές εφαρμογές που θα εγκαταστήσουμε και με τις οποίες μπορούμε:

  • Να θέτουμε στόχους διατροφής και άσκησης και να παρακολουθούμε την εφαρμογή τους
  • Να έχουμε υπενθυμίσεις και επιβραβεύσεις για τη σωστή τήρησή τους.
  • Να καταγράφουμε τις ασκήσεις και δραστηριότητες μας.
  • Να προπονούμαστε με διάφορους τρόπους (workouts) βάσει οδηγιών ειδικών γυμναστών.
  • να μελετάμε το ιστορικό μας με αναφορές και στατιστικά για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Σε γενικές γραμμές, οι εφαρμογές εμπίπτουν σε ορισμένες συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως σύντομες προπονήσεις, ασκήσεις κατά παραγγελία, παρακολούθηση δραστηριότητας,  παρακολούθηση και προτάσεις διατροφής.

7 Minute Workout

(AndroidiOS)

Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές με πάνω από 3 εκατομμύρια χρήστες. Περιλαμβάνει μικρά σετς ασκήσεων, που μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, χωρίς την ανάγκη πρόσθετου εξοπλισμού.

Endomondo

(Android, iOS)

Για την παρακολούθηση και την καταγραφή όλων των ειδών των δραστηριοτήτων στο γυμναστήριο, αλλά και εξωτερικά (περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία,κ.α.). Είναι επίσης και για ανθρώπους που θέλουν εκτός από το να παρακολουθούν την άσκησή τους, να μοιράζονται και να επικοινωνούν κοινωνικά, καθώς ενσωματώνει πολλούς τρόπους αλληλεπίδρασης με τους φίλους και όλη την παγκόσμια κοινότητα των μελών του.

Runtastic

(AndroidiOS)

Η εφαρμογή παρακολουθεί το τρέξιμο, το περπάτημα, κ.α., εμφανίζοντας στοιχεία για τα βήματα, την απόσταση, το χρόνο, την ταχύτητα, το υψόμετρο, τις θερμίδες που καταναλώνονται, την πορεία της δραστηριότητας σε χάρτη και άλλα στατιστικά στοιχεία.

Google Fit

(Android, iOS)

Στην εφαρμογή της  Google ορίζουμε διαφορετικούς στόχους για τα βήματα, το χρόνο, την απόσταση ή την καύση θερμίδων και παρακολουθείται η επίτευξή τους μέσω όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων μας. Μπορούν να εισαχθούν και να συγχρονιστούν δεδομένα από άλλες εφαρμογές παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης. Η εφαρμογή προσφέρεται εντελώς δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις ή πρόσθετες αγορές.

8fit

(Android, iOS)

Είναι για αυτούς που προτιμούν προτάσεις, οδηγίες, καθοδήγηση και υπενθυμίσεις για την επίτευξη των στόχων τους, δημιουργώντας εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και άθλησης, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα και με τις προτιμήσεις μας.

Αυτές είναι οι καλύτερες εφαρμογές fitness για κινητά, η κάθε μια στο είδος της, από τις οποίες μπορούμε να διαλέξουμε ποια θα χρησιμοποιήσουμε, για να αθληθούμε και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και γενικότερα την υγεία μας. Εξυπακούεται ότι πρέπει να είμαστε σταθεροί και συνεπείς για πολύ καιρό, για να δούμε σωστά αποτελέσματα.

Υπάρχουν επίσης και πιο ειδικές εφαρμογές για Απώλεια βάρους με το κινητό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *