TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Αγορές

Όροι χρήσης για τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας

Sharing

Τελευτα΄΄ια Ενημ΄΄ερωση 3-2-2024

Στο άρθρο μας Τα φτηνότερα πακέτα καρτοκινητής, παρουσιάζουμε τα πιο οικονομικά πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας της ελληνικής αγοράς, για τους πολλούς καταναλωτές που δε χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο ομιλίας και αναζητούν τις υπηρεσίες αυτές με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που με την οικονομική κατάσταση των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας  χρειάζονται απλώς έναν αριθμό για να τους βρίσκουν από την οικογένεια ή τη δουλειά, περιορίζοντας την δική τους επικοινωνία τους στα απολύτως απαραίτητα.

Οι εταιρείες βέβαια οι οποίες θέλουν περισσότερη και συχνότερη κατανάλωση, προσπαθούν να βρίσκουν συνεχώς τρόπους για να το πετύχουν, είτε δελεάζοντας τους πελάτες καρτοκινητής με προσφορές για να μεταπηδήσουν σε ανώτερο πακέτο ή σε καρτοσυμβόλαιο είτε απ’ την άλλη περιορίζοντας τη διάρκεια του χρόνου ισχύος των πακέτων τους, αυξάνοντας την ελάχιστη χρέωση και χειροτερεύοντας γενικότερα τους όρους χρήσης.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι όροι χρήσης και προϋποθέσεις ισχύουν για τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας:

Ελάχιστος χρόνος χρέωσης κλήσεων

Ένας από τους τρόπους περιορισμού της διάρκειας του χρόνου ισχύος των πακέτων, είναι να υπάρχει μια πάγια αρχική χρέωση  (όπως στα ταξί) ανεξάρτητα από τον πραγματικό χρόνο ομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι πχ. για COSMOΚΑΡΤΑ και για F2G, είτε 10 δευτερόλεπτα κρατήσει η κλήση είτε 3 λεπτά, η χρέωση είναι ίδια.

COSMOΚΑΡΤΑ 3 λεπτά και στη συνέχεια η χρέωση γίνεται ανά δευτερόλεπτο
Frog1 δευτερόλεπτο, χωρίς ελάχιστη διάρκεια κλήσης
Vodafone CU3 λεπτά και στη συνέχεια ανά δευτερόλεπτο
F2G1 δευτερόλεπτο, χωρίς ελάχιστη διάρκεια κλήσης
Wind Q1 δευτερόλεπτο, χωρίς ελάχιστη διάρκεια κλήσης

Διάρκεια ισχύος ποσού χρόνου ανανέωσης

Ένας άλλος τρόπος είναι ο περιορισμός της χρονικής διάρκειας ισχύος του ποσού αγοράς χρόνου, από τη στιγμή που θα γίνει η ανανέωση, δηλαδή η πληρωμή κάποιου ποσού στην εταιρεία (10€ και πάνω συνήθως, με κάποιες εξαιρέσεις ), το οποίο  μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για κλήσεις ή sms, είτε για να αγοράζονται με αυτό πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας ή και συνδυασμών με sms και ίντερνετ. Μετά τη λήξη αυτού του χρόνου, το ποσό που δεν έχει χρησιμοποιηθεί διαγράφεται. Αυτός ο χρόνος είναι για όλες τις εταιρείες 2 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγα χρόνια ή διάρκεια ισχύος έφτανε το 1 έτος, κατόπιν μειώθηκε στους 6 μήνες, μετά έπεσε στους 3, σήμερα στους 2 μόνο μήνες και μάλλον έπεται και συνέχεια.

Ελάχιστο ποσό αγοράς χρόνου ανανέωσης

Την αγορά χρόνου, με την οποία ανανεώνεται η χρήση του αριθμού μας, δεν μπορούμε να την κάνουμε με οποιοδήποτε ποσό θέλουμε, π.χ. με την αξία αγοράς ενός πακέτου χρόνου ομιλίας, αλλά με ποσά τα οποία διαφέρουν ανά εταιρεία και κανάλι αγοράς:

Στην Cosmote (COSMOΚΑΡΤΑ – Frog) το κόστος είναι 13€ online ή με κάρτα και 12€ στα καταστήματα COSMOTE – ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Στη Vodafone η ελάχιστη αξία ανανέωσης είναι παντού 13€, εκτός από τα καταστήματα Vodafone όπου η ελάχιστη αξία ανανέωσης παραμένει (προς το παρόν) στα 8€.

Τέλος στη Nova η η ελάχιστη αξία ανανέωσης αρχίζει για την Q και για την FREE2GO από 13€ .

Φραγή εισερχομένων και εξερχομένων κινήσεων

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν τον πειράζει να διαγραφεί το ποσό που έχει μείνει, όποιος θέλει να τον πάρει θα μπορεί κι όποτε χρειαστεί να τηλεφωνήσει θα αγοράσει νέο χρόνο. Δυστυχώς κι αυτό θα μπορεί να το κάνει μόνο για 3 μήνες από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης χρόνου ομιλίας, γιατί μετά ενεργοποιείται φραγή εξερχομένων αλλά και εισερχομένων κινήσεων (ομιλία, μηνύματα, ίντερνετ).

Λήξη σύνδεσης και διαγραφή του αριθμού από το δίκτυο

Τέλος ένα χρόνο μετά από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης χρόνου ομιλίας και αν δεν υπάρξει κάποια ανανέωση μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, η σύνδεση του συνδρομητή με το δίκτυο διακόπτεται και ο αριθμός διαγράφεται.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι πριν από τις οποιεσδήποτε λήξεις, οι εταιρείες ειδοποιούν με αρκετά μηνύματα τους χρήστες τους, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσουν να χάσουν το χρόνο ανανέωσης από αφηρημάδα.


Δείτε ακόμαSharing

13 σκέψεις σχετικά με το “Όροι χρήσης για τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας

 • Οι κλέφτες της wind Q ανέβασαν την ελάχιστη ανανέωση στα 10 € από 5. Αλήτες και κράτος ρδελομπου.

  Σχολιάστε
  • Γεια σου Κυριάκο,

   Μου έχει ακυρωθεί ο αριθμός της Wind δυο βδομάδες πριν διότι κατοικώ στο εξωτερικό και δεν το πρόσεξα. θα έρθω στην Ελλάδα σε τρεις μέρες, ξέρεις αν μπορώ να ξανάενεργοποιήσω το νούμερο μου;

   Σε ευχαριστώ
   Κώστα

   Σχολιάστε
   • Ένα χρόνο μετά από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης χρόνου ομιλίας και αν δεν υπάρξει κάποια ανανέωση μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, η σύνδεση του συνδρομητή με το δίκτυο διακόπτεται και ο αριθμός διαγράφεται.

    Σχολιάστε
 • Παιδια,μπορειτε να με βοηθησετε? Ειμαι ασχετος απο κινητα. Το κινητο μου δεν το χρησιμοποιω πολυ. Το θελω μονο για να παιρνω κανενα τηλεφωνο που και που και για να δεχομαι τηλεφωνηματα. Δε θελω ουτε data ουτε sms. Ποια ειναι η καλυτερη επιλογη καρτοκινητης για μενα? Ειναι υποχρεωτικο να αγορασω πακετο? Απο τη στιγμη που ολα τα πακετα εχουν διαρκεια ενα μηνα, δεν ειναι προτιμοτερο να πληρωνω απλα για ανανεωση χρονου καθε 2 μηνες και να μην αγοραζω πακετα? Επισης ποια εταιρεια καρτοκινητης ειναι η πιο συμφερουσα για μενα που θελω το κινητο μονο για σπανια χρηση? Ευχαριστω

  Σχολιάστε
 • Τέλος ένα χρόνο μετά από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης χρόνου ομιλίας και αν δεν υπάρξει κάποια ανανέωση μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, η σύνδεση του συνδρομητή με το δίκτυο διακόπτεται και ο αριθμός διαγράφεται.

  ΛΑΘΟΣ! Δεν διαγραφεται εντελως ο αριθμος μετα τον ενα χρονο και 30 μερες, αλλα παραμενει για αλλους 6 μηνες και αν τηλεφωνησεις στην εταιρεια στον ενεργοποιει και παλι! Τουλαχιστον αυτο ισχυει για την Wind!

  Σχολιάστε
 • σε κατάστημα vodafone μου πλήρωσα ελάχιστο ποσό για ανανέωση χρόνου ομιλίας 12 ευρώ με τη δικαιολογία ότι είναι το ελάχιστο ποσό ανανέωσης. Που μπορώ να απευθυνθώ για αυτό ενώ ξέρω ότι το ελάχιστο ποσό είναι 10 ευρώ; Αν ξέρει κάποιος μια απάντηση παρακαλώ…

  Σχολιάστε
  • Δυστυχώς ισχύει τώρα πια για τη vodafone όπως και για τις άλλες εταιρείες καρτοκινητής
   Ελάχιστο ποσό αγοράς χρόνου ανανέωσης
   10€ online / 12€ σε καταστήματα

   Σχολιάστε
 • “Τέλος ένα χρόνο μετά από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης χρόνου ομιλίας και αν δεν υπάρξει κάποια ανανέωση μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, η σύνδεση του συνδρομητή με το δίκτυο διακόπτεται και ο αριθμός διαγράφεται.”

  12 μήνες και 10 ημέρες μετά την τελευταία ανανέωση αγόρασα χρόνο και παίρνω το 1314 (cosmote) για να ανανεώσω αλλά κλείνει αμέσως πριν μπορέσω να προχωρήσω στην ανανέωση. Δεν ισχύει το “μέσα στις επόμενες 30 ημέρες” που λέει παραπάνω;

  Σχολιάστε
  • Στη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις της Cosmocarta και στην ενότητα “Ποια είναι η διάρκεια ισχύος της σύνδεσης;” αναφέρεται ότι:
   Η διάρκεια της σύνδεσης είναι 13 μήνες από την αρχική ενεργοποίηση ή από την τελευταία ανανέωση χρόνου ομιλίας.

   Σχολιάστε
   • Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ όπως σωστά λέτε η διάρκεια ειναι 13 μήνες από τελευταία ανανέωση, εγώ καλώ το 1314 πιό πριν (στους 12,5 μήνες) αλλά κλείνει αμέσως η γραμμή χωρίς να μου δώσει την ευκαιρία να περάσω τον αριθμό της χρονοκάρτας που αγόρασα. Επίσης δεν με αφήνει ούτε με μήνυμα (ΑΝΑ ….) στο 1314 να κάνω ανανέωση του χρόνου.
    Υπάρχει μήπως κάποια διαφορά στους τρόπους που μπορεί να γίνει η ανανέωση μέχρι τους 12 μήνες αλλά άμα μπείς στον 13ο μήνα η ανανέωση να επιτρέπεται να γίνει μόνο μέσω της εταιρείας απευθείας και όχι με αγορασμένες χρονοκάρτες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    Σχολιάστε
    • Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η επικοινωνία με την εταιρεία είτε μεσω τηλεφώνου (13888) είτε μέσω του σάιτ (μέσω chat) και βέβαια πριν εκπνεύσει ο χρόνος.

     Σχολιάστε
 • H Nova ανέβασε κατά πολύ τα πακέτα της αλλά και το ελάχιστο ποσό ανανέωσης, από 1 ευρώ το πήγε στα 13 ευρώ! Κλεφταράδες.

  Τα υπόλοιπα ελάχιστα ποσά ανανέωσης εδώ είναι παρωχημένα, και στις σελίδες τους πουθενά δεν τα αναφέρουν. Τίποτα δεν πάει σωστά σε αυτό το κράτος.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *