TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Αγορές

Τα φθηνότερα πακέτα τηλεοπτικών προγραμμάτων

Sharing

Τελευταία Ενημέρωση: 16 – 5 – 2022

Παρ’ όλη τη σκληρή κριτική που δέχεται η τηλεόραση είναι αναμφισβήτητα από τους σημαντικότερους τρόπους ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας. Δεν είναι όμως λίγοι αυτοί, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην τηλεοπτική λήψη από την κεραία ή θέλουν περισσότερα κανάλια κι έτσι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να βλέπουν τηλεόραση.

  • Οι πρώτοι που θα χρειαστούν αυτή τη λύση είναι όσοι διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά σε περιοχή, όπου το τηλεοπτικό σήμα δεν είναι αρκετά ισχυρό και δεν πιάνουν όπως λέγεται.
  • Υπάρχουν επίσης πολλοί που δεν ικανοποιούνται με το περιεχόμενο των καναλιών και επιζητούν πρόσθετα κανάλια για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους (αθλητικά, παιδικά, ενδιαφέρουσες σειρές, ξένα ειδησεογραφικά, κ.α.).
  • Όποιοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στα προγράμματα από όλες τις φορητές συσκευές (smartphone, tablet και laptop).
  • Τέλος αρκετοί αλλοδαποί που κατοικούν στην Ελλάδα, θέλουν να βλέπουν τηλεοπτικά κανάλια των χωρών τους για την ενημέρωση ή την ψυχαγωγία τους.

Για όλους τους παραπάνω καταναλωτές, οι εταιρείες τηλεφωνίας προσφέρουν ιντερνετική τηλεόραση, δηλαδή πακέτα τηλεοπτικού προγράμματος μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ή και δορυφορικά με συνδρομή. Το τηλεοπτικό σήμα σ’ αυτή την περίπτωση έρχεται στο σπίτι είτε μέσω τηλεφωνικής γραμμής (με παροχή ίντερνετ) είτε μέσω δορυφορικής κεραίας και με τη βοήθεια ενός αποκωδικοποιητή, στον οποίο συνδέεται η τηλεόραση βλέπουμε το πρόγραμμα. Μπορούμε επίσης να δούμε το τηλεοπτικό περιεχόμενο χωρίς τη χρήση αποκωδικοποιητή, παρά μόνο με εφαρμογές για smartTV, κινητό, tablet και υπολογιστή. Ας δούμε τα φθηνότερα πακέτα τηλεοπτικού προγράμματος χωρίς κεραία, τι περιλαμβάνουν καθώς και το κόστος τους:

Cosmote

Με το πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο του Entry Pack της νέας COSMOTE TV, καλύπτονται οι ανάγκες όλης της οικογένειας, αφού περιλαμβάνει κανάλια από όλες τις θεματικές κατηγορίες περιεχομένου, όπως: όλα τα μεγάλα Ελληνικά κανάλια, αθλητικά, παιδικά (Disney, Nickelodeon, κ.α.), κανάλια με ντοκιμαντέρ (History Channel, National Geographic, κ.α.), Lifestyle, μουσικά, ειδησεογραφικά (BBC, CNN, EuroNews). Το Entry Pack λειτουργεί με οποιοδήποτε δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας και κοστίζει 8,19€/μήνα με 12μηνη δέσμευση συμβολαίου. Η Cosmote προσφέρει ακόμα και το TV Family Pack Μέσω Δορυφόρου, στην τιμή των  11 ,75€ /Μήνα.

Vodafone TV

Το πακέτο της Vodafone, προσφέρει έως 50 δημοφιλή κανάλια με ειδήσεις, ταινίες, ντοκιμαντέρ και σειρές για μικρούς και μεγάλους (παρόμοια με το πακέτο της Cosmote) και σε αποκλειστικότητα όλες τις μεγάλες επιτυχίες της HBO. Από τα ελληνικά, υπάρχουν προς το παρόν μόνο το Mega και το Mad. Η τιμή του είναι 6,30€/μήνα χωρίς δέσμευση συμβολαίου και χωρίς αποκωδικοποιητή και από 8,50€/μήνα με 12μηνη ή 24μηνη δέσμευση συμβολαίου και με αποκωδικοποιητή.

Wind

Η Wind προσφέρει ένα Android TV box το οποίο συνδέεται με το ίντερνετ ακόμα και ασύρματα μέσω Wi Fi, παρέχοντας πρόσβαση στα ίδια με τις άλλες εταιρείες ψυχαγωγικά, αθλητικά, παιδικά, μουσικά, lifestyle και ειδησεογραφικά κανάλια. Τα ελληνικά κανάλια δεν είναι διαθέσιμα, εκτός κι αν ήδη έχεις κεραία, το καλώδιο της οποίας συνδέεται στο TV box. Το απλό πακέτο Family Pack, κοστίζει 4.90€/μήνα αρκεί να είσαι ήδη συνδρομητής σε άλλο πρόγραμμα της εταιρείας.

Nova

Η Nova μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε όλα τα ελληνικά κανάλια, μαζί με πολλές δημοφιλείς ταινίες και σειρές μέσω του ΕΟΝ Smart box ή μέσω μόνο της εφαρμογής EON, που είναι διαθέσιμη για έξυπνες τηλεοράσεις νέας γενιάς. Ταυτόχρονα η εφαρμογή EON διατίθεται και για συσκευές Android ή iOS. Ακόμα μπορούμε να παρακολουθήσουμε το περιεχόμενο της πλατφόρμας και από τον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή μέσω ίντερνετ. Το κόστος του απλού πακέτου ΕΟΝ είναι 10,00€/μήνα.

Τα πακέτα τηλεοπτικών προγραμμάτων που παρουσιάστηκαν, είναι τα εισαγωγικά και φθηνότερα των εταιρειών. Διατίθενται και πιο εμπλουτισμένα (π.χ. με αποκλειστικά αθλητικά, με τελευταίες σειρές και ταινίες ή με περιεχόμενο για ενήλικες) σε υψηλότερες τιμές. Τα στοιχεία προέρχονται από τα σάιτς των εταιρειών. Επειδή οι προσφορές τους διαρκώς τροποποιούνται καλό είναι να ελεγχθούν ξανά και πριν αποφασίσουμε να υπογράψουμε το συμβόλαιο να δούμε και τι πρόσθετα κόστη μπορεί να υπάρχουν (τέλη εγκατάστασης και ενεργοποίησης, συσκευές κ.α.)

Υπάρχουν κι άλλες επιλογές για να βλέπουμε Τηλεόραση χωρίς κεραία.


Sharing

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα φθηνότερα πακέτα τηλεοπτικών προγραμμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *