TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Αγορές

Δωρεάν ή φθηνές τηλεφωνικές κλήσεις μέσω Wifi

Μια από τις βασικές ανάγκες στις μέρες μας για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι η επικοινωνία, που τον τελευταίο καιρό, είναι κυρίως «εξ’ αποστάσεως». Η επικοινωνία γίνεται μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες βρίσκουν συνέχεια λόγους για να αυξάνουν το κόστος των υπηρεσιών τους. Έτσι πολλοί καταναλωτές έχουν αναγκαστεί να περιορίζουν τις ανάγκες τους και να αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Ο ευκολότερος τρόπος γι’ αυτό είναι να αναζητήσουν πακέτα καρτοκινητής με δωρεάν χρόνο ομιλίας. Έτσι που και οι ανάγκες τους να ικανοποιούνται  και ταυτόχρονα να μην υπερβαίνουν τα όρια των προϋπολογισμών  τους. Υπάρχουν όμως τρόποι να χαμηλώσουμε κι άλλο το κόστος μέχρι και να το μηδενίσουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές τηλεφωνικών κλήσεων για τα κινητά μας και να τηλεφωνούμε μέσω του ίντερνετ.

Με αυτές τις εφαρμογές μπορούμε να κάνουμε:

  1. το βασικό, δηλαδή κλήσεις από εφαρμογή σε εφαρμογή κινητού, tablet ή υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι οι κλήσεις είναι δυνατές, μόνο εάν ο παραλήπτης έχει εγκατεστημένη την ίδια εφαρμογή και είναι και οι δύο συνδεδεμένοι στο δίκτυο.

Αλλά με κάποιες μπορούμε επιπλέον να κάνουμε

  • και κλήσεις από εφαρμογή κινητού σε οποιοδήποτε πραγματικό αριθμό τηλεφώνου, κινητού ή σταθερού, οπότε δεν απαιτείται ο καλούμενος να έχει κάποια εφαρμογή και συνδεδεμένος στο δίκτυο, χρειάζεται να είναι μόνο ο καλών.

Οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές αυτού του είδους, είναι ήδη γνωστές στους περισσότερους κυρίως από τις δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων και εικόνων, όπως το Facebook Messenger και το Snapchat. Αρκετοί επίσης γνωρίζουν, ότι μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν κλήσεις ήχου και βίντεο μόνο με τις επαφές τους στην κάθε εφαρμογή. Όμως με άλλες, επίσης πολύ δημοφιλείς εφαρμογές, το Skype και το Viber μπορούμε να κάνουμε και κλήσεις σε κάθε τηλεφωνικό αριθμό του δικτύου.

Κλήσεις σε κάθε τηλεφωνικό αριθμό με το Skype

Μπορούμε να αγοράσουμε μέσω της υπηρεσίας  Skype to Phone, χρόνο για κλήσεις σε όλα τα τηλέφωνα, με 5, 10 ή 25€, ο οποίος δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ενδεικτικά με 5€, μιλάμε με κινητά πάνω από 3 ώρες.

Οι τιμές κλήσεων είναι:

  • Προς σταθερά: 0,024€/λεπτό
  • Προς κινητά: 0,123€/λεπτό
  • Sms: 6 λεπτά το καθένα

Κλήσεις σε κάθε τηλεφωνικό αριθμό με το Viber

Μπορούμε να αγοράσουμε μέσω της υπηρεσίας Viber Out, χρόνο για κλήσεις σε όλα τα τηλέφωνα, με 5, 10 ή 25€, ο οποίος δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ενδεικτικά με 5€, μιλάμε με κινητά πάνω από 4 ώρες.

Οι τιμές κλήσεων είναι:

  • Προς σταθερά: 0,019€/λεπτό
  • Προς κινητά: 0,092€/λεπτό

Για σύγκριση, οι τιμές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όταν τελειώσουν οι δωρεάν μονάδες των πακέτων ή το σύνηθες διάστημα του ενός μηνός χρήσης.

Κλήσεις Cosmote:

  • από καρτοκινητό (COSMOKAPTA, WHATS UP, FROG)0,0124 €/ δευτερόλεπτο = 0,744€/λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό.
  • από σταθερό COSMOTE 0,18€/λεπτό και τις Κυριακές 0,15€/λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό.

Κλήσεις Vodafone: 

  • από καρτοκινητό (Vodafone ή CU) 0,0135 € /δευτερόλεπτο= 0,81 €/ λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό.

Κλήσεις Wind: 

  • από καρτοκινητό Q 0,0135 € /δευτερόλεπτο= 0,81 €/ λεπτό, με χρέωση ανά δευτερόλεπτο.
  • από συμβόλαιο 0,0065€ /δευτερόλεπτο= 0,39€/ λεπτό, με χρέωση ανά λεπτό.

Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *