TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Αγορές

Φθηνά κινητά με πλήκτρα

Έχουμε προσέξει τελευταία πολλούς  στο εργασιακό μας περιβάλλον και ειδικά νεότερους να κρατάνε όχι τα γνωστά smartphones αφής αλλά τα παλαιότερου στυλ κινητά με μικρές οθόνες και κουμπιά. Τα ίδια κινητά  προβάλλονται  όλο κα περισσότερο στις βιτρίνες των γνωστών πέριξ της Ομόνοιας καταστημάτων πώλησης μεταχειρισμένων. Φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί μια τάση είτε λόγω οικονομικής κρίσης και αδυναμίας υπερβολικών εξόδων είτε λόγω κορεσμού από τη συνεχή προβολή και πίεση για συχνή ανανέωση πανάκριβων κινητών είτε και λόγω ανάγκης αρκετών να δείχνουν ότι ξεχωρίζουν υιοθετώντας ένα ξεχωριστό στυλ χαμηλού καταναλωτισμού.


Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα κινητά είναι πρωτίστως συσκευές επικοινωνίας και όχι επίδειξης ή προβολής και αυτά τα απλά μικρά κινητά με πλήκτρα δεν υστερούν καθόλου σε αυτόν τον τομέα, διαθέτοντας επίσης δυνατά ηχεία και μικρόφωνα, καλή λήψη σήματος, απλά μενού και μεγάλες διάρκειες μπαταρίας.

Παρουσιάζουμε λοιπόν παρακάτω τα πιο φτηνά κινητά με πλήκτρα της αγοράς για το 2022:

L8STAR BM10

Το φθηνότερο (10€ – 15€, ανάλογα και με την απόχρωση) και απλούστερο με τη μικρότερη οθόνη και μπαταρία.  Παρ’ όλα αυτά υποστηρίζει λειτουργία Dual SIM, και μπορεί και να αναπαράγει μουσική Mp3/Mp4.

Alcatel 2003G

Πρακτική συσκευή για καθημερινή χρήση. Δέχεται 1 κάρτα SIM, έχει κάμερα για φωτογραφίες και βίντεο, υποδοχή MicroSD έως 32GB, διαθέτει οθόνη TFT 2.4 ιντσών. Η μπαταρία του έχει αυτονομία έως 7 ώρες συνεχούς ομιλίας και έως 206 ώρες σε κατάσταση αναμονής. Τιμή γύρω στα 17€.

Alcatel 1066

Παρόμοιο με το προηγούμενο, στην ίδια περίπου τιμή. Η διαφορά τους είναι ότι είναι μικρότερο με μικρότερη οθόνη 1.8 ιντσών ( καθιστώντας το τηλέφωνο ακόμα πιο πρακτικό) και υποστηρίζει λειτουργία Dual SIM (2 κάρτες SIM).

Nokia 105 (2019)

Για πολύ απλή χρήση. Συμπαγής ανθεκτική κατασκευή που διατίθεται σε 3 αποχρώσεις. Μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας, οθόνη μεγέθους 1,8″, ενσωματωμένο ραδιόφωνο, φακός και παιχνίδια. Τιμή γύρω στα 20€ με Dual SIM και 18€ με μονή κάρτα SIM.

Nokia 130 (2017)

 Όπως το προηγούμενο αλλά με ισχυρότερη μπαταρία και επιπλέον MP3 player, συνδεσιμότητα Bluetooth, απλή κάμερα για φωτογραφίες και βίντεο, και υποδοχή MicroSD. Τιμή γύρω στα 35€.

MaxCom Comfort MM426

Τηλέφωνο για ηλικιωμένους, μια που διαθέτει κουμπί SOS έκτακτης ανάγκης, μεγάλα ευδιάκριτα πλήκτρα και δυνατό μεγάφωνο. Υπάρχουν επίσης, ραδιόφωνο, φακός και υποδοχή MicroSD. Τιμή γύρω στα 20€.

Τα παραπάνω κινητά με πλήκτρα είναι τα πιο αξιόπιστα της αγοράς. Είναι απλούστερα στη χρήση, έχουν μικρότερα μεγέθη κι έτσι χωράνε πιο εύκολα στην τσέπη. Έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και βέβαια είναι πολύ πιο οικονομικά.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *