TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚινητό

Τρισδιάστατα ζώα στην Αναζήτηση Google

Ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό και όχι μόνο, εργαλείο, κρύβεται στην αναζήτηση με το Google στα κινητά και στα τάμπλετς. Με αυτό οι μαθητές όχι μόνο μπορούν να δουν τρισδιάστατα διάφορα ζώα αλλά και να τα τοποθετήσουν σε φυσικό μέγεθος στο χώρο τους ή στην τάξη τους και να τα μελετήσουν από όλες τις πλευρές, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων AR (Augmented reality δηλαδή Επαυξημένης πραγματικότητας) της συσκευής τους.

Τι είναι η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality)

Η εφαρμογή αυτή της Google, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κινητά και τάμπλετς που υποστηρίζουν προβολή Επαυξημένης πραγματικότητας. Οι μεσαίου και υψηλού κόστους συσκευές των τελευταίων ετών, κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να υποστηρίξουν τις δυνατότητες AR. Αυτό εξαρτάται από το είδος και την ισχύ του επεξεργαστή και των άλλων συστημάτων τους. Όλες αυτές τις συσκευές μπορούμε να τις βρούμε στη σελίδα της εταιρείας ARCore supported devices.
Η λειτουργία είναι πολύ εύκολη. Απλώς ανοίγουμε στο κινητό ή στο τάμπλετ (όχι στον υπολογιστή) την εφαρμογή Google ή Chrome και κάνουμε αναζήτηση για ένα ζώο. Αν υπάρχει αυτό στη συλλογή των τρισδιάστατων ζώων της Google, τότε μαζί με τα αποτελέσματα αναζήτησης, θα εμφανιστεί κι ένα παρόμοιο πλαίσιο με της εικόνας.


Τώρα αν πατήσουμε Τρισδιάστατη προβολή, το ζώο αυτό θα εμφανιστεί σε όλη την οθόνη, κι αν μετά πατήσουμε Προβολή στο χώρο σας, το ίδιο ζώο θα εμφανιστεί στο δωμάτιο που βρισκόμαστε. Αν το πιάσουμε μ’ ένα δάχτυλο, μπορούμε να το μετακινήσουμε και με τα δύο μπορούμε να το μεγαλώσουμε ή να το μικρύνουμε.


Η συλλογή διαρκώς εμπλουτίζεται και με άλλες κατηγορίες εκτός των ζώων, όπως Βιολογία, Χημεία, Ανθρώπινο σώμα, διάστημα, Αυτοκίνητα και διάφορα άλλα, αν και δεν είναι όλα διαθέσιμα σε όλες τις χώρες ακόμα. Στη σελίδα Βοήθειας της Google Απολαύστε τρισδιάστατη προβολή και επαυξημένη πραγματικότητα στην Αναζήτηση, μπορούμε να βρούμε τη συλλογή όλων των ζώων αλλά και όλων των υπολοίπων, τα οποία αφορούν και μεγαλύτερους μαθητές και είναι διαθέσιμα για τρισδιάστατη προβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *