TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Επικαιρότητα

Οι καλύτερες σειρές για το 2022

Οι τηλεοπτικές σειρές έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην ψυχαγωγία μας στο σπίτι. Αρκετές από αυτές έχουν γυρίζονται από μεγάλους σκηνοθέτες, χρησιμοποιούν διάσημους ηθοποιούς και αποφέρουν τεράστια έσοδα ξεπερνώντας πια και τις κινηματογραφικές ταινίες. Παρακολουθούνται από εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, καθώς διανέμονται από τις πλατφόρμες streaming μέσω ίντερνετ, όπως το Netflix, το Amazon Prime, το Disney+ , κ.α. Πάρα  πολλοί επίσης τις βλέπουν ή τις κατεβάζουν μέσω διαφόρων σάιτς, για να τις  δουν αργότερα εκτός σύνδεσης.

Πώς όμως επιλέγουμε ποιες σειρές θα δούμε από το πλήθος όσων κυκλοφορούν; Είτε από γνώμες φίλων που τις έχουν δει, είτε από διαφημίσεις και άρθρα στο ίντερνετ, είτε από τις προτάσεις στην πρώτη σελίδα των ίδιων των πλατφορμών. Στο άρθρο μας θα δούμε μερικές από τις καλύτερες σειρές για το 2022, χρησιμοποιώντας τις βαθμολογίες που έδωσαν οι θεατές (όχι οι κριτικοί, οι οποίοι συνήθως έχουν διαφορετικές απόψεις και βαθμολογίες), στα γνωστά σάιτς κριτικών και αξιολογήσεων ταινιών και σειρών, IMDb, Rotten Tomatoes, Metacritic:

House of the Dragon

Το αναμενόμενο prequel του Game of Thrones. Αφηγείται την ιστορία ενός πολέμου διαδοχής μέσα στον οίκο Targaryen στο απόγειο της δύναμής του, 172 χρόνια πριν από τη γέννηση της Daenerys Targaryen.

Better Call Saul

Η έκτη και τελευταία σεζόν του prequel του Breaking Bad. Είναι η ιστορία του άσημου πολυμήχανου και τίμιου δικηγόρου, Τζίμι ΜακΓκιλ, καθώς μεταμορφώνεται στον ηθικά αμφισβητούμενο δικηγόρο Σολ Γκούντμαν.

Pachinko

Βασισμένο σε βιβλίο μπεστ σέλερ αυτό το σαρωτικό έπος εξιστορεί τις ελπίδες και τα όνειρα μιας οικογένειας μεταναστών από την Κορέα για τέσσερις γενιές, καθώς εγκαταλείπουν την πατρίδα τους σε μια αναζήτηση επιβίωσης και να ευημερίας.

The Terminal List

Περιπετιώδης ιστορία και αυτή βασισμένη σε βιβλίο μπεστ σέλερ. Η σειρά ακολουθεί τον Τζέιμς Ρις, όταν ολόκληρη η διμοιρία του Navy SEALS, δέχεται ενέδρα κατά τη διάρκεια μιας μυστικής αποστολής υψηλού κινδύνου. Ο Ρις επιστρέφει σπίτι στην οικογένειά του με αντικρουόμενες αναμνήσεις από το γεγονός και ερωτήσεις για την ενοχή του. Ωστόσο, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως, ο Reece ανακαλύπτει σκοτεινές δυνάμεις που εργάζονται εναντίον του, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή του αλλά και τη ζωή όσων αγαπά.

The Patient

Ένας ψυχοθεραπευτής αιχμάλωτίζεται από  έναν κατά συρροή δολοφόνο που του ζητάει να περιορίσει τις δολοφονικές του ορμές. Καθώς ο θεραπευτής ξετυλίγει το μυαλό αυτού του ανθρώπου, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τα δικά του απωθημένα προβλήματα, δημιουργώντας ένα ταξίδι που είναι εξίσου ύπουλο με τη φυλάκισή του.

Black Bird 

Αφού ο Τζίμι Κιν καταδικάζεται σε 10 χρόνια φυλάκιση, κλείνει συμφωνία με το FBI για να ελευθερωθεί, αν μπει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, γίνει φίλος με έναν ύποπτο κατά συρροή δολοφόνο, τον Λάρι Χολ, για να αποσπάσει μια ομολογία και να ανακαλύψει πού είναι θαμμένα τα σώματα πολλών νεαρών κοριτσιών. Αλλά αυτός ο ύποπτος δολοφόνος λέει την αλήθεια; Ή μήπως είναι απλώς μια άλλη ιστορία από έναν κατά συρροή ψεύτη;

Five Days at Memorial

Αφηγείται την ιστορία των πρώτων πέντε ημερών σε ένα νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης, μετά το χτύπημα του τυφώνα Κατρίνα. Όταν τα νερά ανέβηκαν και το ρεύμα κόπηκε, οι εξαντλημένοι γιατροί και νοσηλευτές αναγκάστηκαν να πάρουν αποφάσεις ζωής και θανάτου, που  θα τους ακολουθήσουν για τα επόμενα χρόνια.

The Bear

Ένας σεφ από τον κόσμο της γκουρμέ εστίασης, αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι, για να διευθύνει το οικογενειακό κατάστημα σάντουιτς  μετά από την αυτοκτονία του αδερφού του. Μακριά από τα εστιατόρια με αστέρι Michelin που είχε συνηθίσει, πρέπει να εξισορροπήσει την κουζίνα των μικρών επιχειρήσεων που είναι γεμάτη με ισχυρό και απερίσκεπτο προσωπικό και τις τεταμένες οικογενειακές του σχέσεις.

Barry

Ο Μπάρι είναι ένας καταθλιπτικός, πληρωμένος εκτελεστής δολοφόνος που αναζητά μια διέξοδο. Όταν ταξιδεύει στο Λος Άντζελες για μια εκτέλεση, προσπαθεί να ξεκινήσει μια νέα ζωή ως ηθοποιός. Όμως ο χειριστής του και το εγκληματικό του παρελθόν δεν θα τον αφήσουν να ξεφύγει τόσο εύκολα.

Severance

Οι  αναμνήσεις των υπαλλήλων ενός γραφείου έχουν χωριστεί χειρουργικά μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής τους ζωής. Όταν ένας μυστηριώδης συνάδελφος εμφανίζεται εκτός δουλειάς, ξεκινά ένα ταξίδι για να ανακαλύψει την αλήθεια. Η σειρά εξερευνά τους πολλούς τρόπους με τους οποίους διαχωρίζουμε τις πλευρές του εαυτού μας και  ειδικά τα μέρη που αρνούνται να μείνουν στη θέση τους.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *