TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΕπικαιρότητα

Εκκλησία στο ίντερνετ

Όλο και περισσότεροι τομείς της δημόσιας και της προσωπικής μας ζωής, πολλές οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές, ψυχαγωγία, ενημέρωση, επικοινωνία διεξάγονται όλο και περισσότερο μέσω του διαδικτύου. Οποιαδήποτε επιχείρηση, οργανισμός, δραστηριότητα, γεγονός, θεωρείται απαραίτητο και δεδομένο να έχουν παρουσία στο ίντερνετ. Έτσι και η εκκλησία, παρόλο που αναφέρεται στην πνευματικότητα και στη θρησκεία, όπου ίσως η προσωπική δια ζώσης επαφή είναι αναγκαία, δεν αφήνει ανεκμετάλλευτο τον ψηφιακό κόσμο του ίντερνετ, με πλήθος ιστοσελίδων ποικίλων θεμάτων (κατήχηση, λειτουργία, παράδοση, περιήγηση, κ.α.), που ικανοποιούν τις θρησκευτικές αναζητήσεις κάθε ενδιαφερομένου.

Ας δούμε τις πιο γνωστές από τις θρησκευτικές σελίδες που υπάρχουν στο ίντερνετ:

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

H ΕΡΤ2 κάθε Κυριακή προβάλλει απευθείας τη θεία Λειτουργία. Όσοι θέλουν μπορούν να τη δουν και στο ίντερνετ ζωντανά από τη webtv του ίδιου καναλιού

NEA

Πολλά ειδησεογραφικά sites ενημέρωσης για εκκλησιαστικά θέματα, με καθημερινά ρεπορτάζ και νέα για την  Εκκλησία και το έργο της μπορούν να βρεθούν στο ίντερνετ όπως ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online, ΡΟΜΦΑΙΑ κ.α.

ΚΑΤΗΧΗΣΗ

Υλικό σχετικά με το δόγμα, την ιστορία, ομιλίες και πολλές άλλες πληροφορίες για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για τα μαθήματά τους, βρίσκεται στα ΚΑΤΗΧΗΣΗ και ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Κατάλογοι των Ευαγγελίων κατά Ευαγγελιστή, κατά περικοπές Κυριακών και άλλων περιστάσεων με μεταφράσεις και αναλύσεις τους, υπάρχουν στα ΠΙΝΑΞ ΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ και ΠΟΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ;

ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

Πολλές ιστοσελίδες υπάρχουν με τα κείμενα της Αγίας Γραφής, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση σε διάφορες γλώσσες και με διάφορους τρόπους ταξινόμησης και αναζήτησης, όπως ΜΥΡΙΟΒΙΒΛΟΣ, ΒΙΒΛΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Για όσους ενδιαφέρονται για τα μοναστήρια, την ιστορία τους, την τοποθεσία τους, για να τα γνωρίσουν ή να τα επισκεφτούν, υπάρχει το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ με πολλές επιλογές αναζήτησης και πολλές πληροφορίες.

ΕΟΡΤΕΣ

Πληροφορίες για το ποιος άγιος ή ποιο γεγονός γιορτάζεται καθημερινά με πολλές πληροφορίες για το καθένα στο  Σημερινή Εορτή.

Στις παραπάνω σελίδες καθώς και σε πολλές άλλες ακόμα, κάθε ενδιαφερόμενος μελετητής, εκπαιδευτικός, θρησκευόμενος ή όχι μπορεί να βρει πλούσιο, αξιόλογο και οργανωμένο υλικό για κάθε περίπτωση, χρησιμοποιώντας την ισχυρή παρουσία  της εκκλησίας στο ίντερνετ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *