TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Επικαιρότητα

Δώρα για δασκάλους

Μια συνήθεια που έχουν πολλοί γονείς την περίοδο των γιορτών, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία είναι να παίρνουν κάποιο δώρο στις δασκάλες και τους δασκάλους των παιδιών τους. Είναι ένας τρόπος για να τους δείξουν την εκτίμησή τους για την προσπάθειά τους και την προσφορά τους στους μαθητές. Κανείς βέβαια εκπαιδευτικός δεν περιμένει δώρα για να κάνει το καθήκον του και αυτό φάνηκε στην περίοδο της καραντίνας, κατά την οποία δείχνοντας προσαρμοστικότητα και ευελιξία, σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, συνέχισαν το έργο τους.

Δεν είναι εύκολο να βρούμε το τέλειο δώρο για έναν δάσκαλο, αν δε γνωρίζουμε το χαρακτήρα του, τα χόμπι του, τα πράγματα που του αρέσουν ή όχι. Για αρχή καλό είναι να αποφύγουμε τα δώρα – κλισέ, όπως κούπες και φλυτζάνια, κεριά, κορνίζες, κρέμες και κολόνιες, σημειωματάρια και στυλό.

Ας δούμε πρώτα σε ποιες περιπτώσεις συνηθίζεται να προσφέρονται δώρα στους εκπαιδευτικούς:

  • Διακοπές Χριστουγέννων
  • Τέλος σχολικής χρονιάς.
  • Ονομαστική γιορτή ή γενέθλια
  • Γάμος ή γέννηση παιδιού

Τα δώρα που προτείνουμε αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους δασκάλους σε συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων. Μια που είμαστε σάιτ τεχνολογίας, ας αρχίσουμε από χρήσιμα gadgets για τους εκπαιδευτικούς.

Δώρα τεχνολογίας

Βάσεις φόρτισης (Charging Stations) για ταυτόχρονη φόρτιση πολλών συσκευών. Μάλιστα υπάρχουν και κάποιες που κρατούν ζεστή και την κούπα με το ρόφημά μας.

Στικάκια Usb, γιατί κανείς εκπαιδευτικός δε λέει όχι σε ένα ακόμη φλασάκι, για να ταξινομεί τα δεδομένα του, τα μαθήματα και τις ασκήσεις του.

Γραφίδες Σχεδίασης (Digitizers), χρήσιμες για την τηλεκπαίδευση. Με αυτές μπορούμε να γράψουμε ψηφιακά, πάνω σε ότι βλέπουμε στην οθόνη του υπολογιστή.

Θήκες κινητού, οι οποίες θα πρέπει να επιλεγούν με σκοπό να ταιριάζουν και με την προσωπικότητα του εκπαιδευτικού.

Μολύβια με προσωπικά κείμενα

Υπάρχουν σάιτς στο ίντερνετ, όπου μπορούμε να παραγγείλουμε μολύβια διαφόρων ειδών με τυπωμένα κείμενα πχ. το όνομα του δασκάλου, κάποια ευχή ή άλλη έκφραση. Ένα από αυτά είναι εδώ. Μπορούμε να βρούμε κι άλλα ΄κάνοντας αναζήτηση για Personalized pencils.

Δώρα επιχειρήσεων γονέων

Μια πολύ καλή και πρωτότυπη ιδέα είναι δώρα ή υπηρεσίες από το επάγγελμα, το χόμπι ή την επιχείρησή μας, αν έχουμε. Γλυκά, χειροποίητα, διακοσμητικά, κούρεμα, διαμονή σε ξενοδοχείο, κ.α.

Κάρτες προσφορών

Μια άλλη παρόμοια ιδέα, αν δεν έχουμε δική μας επιχείρηση, μια κάρτα προσφοράς από άλλη, όπως ζαχαροπλαστείο, βιβλιοπωλείο, κατάστημα τεχνολογίας, ρούχων ή καλλυντικών, κινηματογράφο ή θέατρο κ.α.

Φαγώσιμα ή πόσιμα δώρα

Τέλος αναφέρουμε μερικά πιο κλασικά δώρα , τα οποία είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστήσουν τους εκπαιδευτικούς, αφού θα μπορούν να το απολαύσουν και με άλλους. Σοκολατάκια ή άλλου είδους γλυκά, κρασιά ή ποτά, κ.α.

Αυτά τα δώρα όπως αναφέραμε και  παραπάνω, θα πρέπει να γίνουν λαμβάνοντας υπόψη το φύλο των εκπαιδευτικών, την ηλικία τους αλλά κυρίως την προσωπικότητά τους. Εξυπακούεται βέβαια ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνονται σε όλες τις περιπτώσεις δώρα και επίσης αυτά δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ακριβά. Αν αποφασίσουμε να είναι ακριβά, μπορούμε να τα κάνουμε ομαδικά σαν τάξη.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *