TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Κινητό

Επεξεργασία φωτογραφίας στο κινητό

Τραβάμε φωτογραφίες από τις εξόδους μας, τις εκδρομές μας, τις οικογενειακές στιγμές μας, τις εκδηλώσεις που συμμετέχουμε και από πολλούς άλλους τομείς της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής μας ζωής, καταφεύγοντας στην απλή και εύκολη λύση της φωτογραφικής μηχανής του κινητού, η οποία συναγωνίζεται επάξια σε ποιότητα και δυνατότητες τις απλές φωτογραφικές μηχανές. Οι κάμερες των κινητών είναι εντελώς αυτόματες, προσαρμόζουν μόνες τους τις κατάλληλες ρυθμίσεις για διαφορετικές συνθήκες λήψης και όλοι είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση τους. Επιπλέον το κινητό είναι πάντα μαζί μας, για να τραβήξουμε τις φωτογραφίες που θέλουμε.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν αυτές τις φωτογραφίες κατευθείαν όπως είναι χωρίς να νοιάζονται να διορθώσουν τυχόν ατέλειες και να τις βελτιώσουν με διάφορους τρόπους. Έχουμε δει σε προηγούμενα άρθρα μας για την Επεξεργασία εικόνας στον υπολογιστή και  Επεξεργασία φωτογραφίας στο ίντερνετ, τα οποία προϋποθέτουν μεταφορές αρχείων, μόνιμη σύνδεση και πρόσθετη διαδικασία.

Καθώς όμως παρουσιάζονται όλο και πιο πολύ, περιπτώσεις όπου αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα ή διάθεση χρήσης υπολογιστή, ας δούμε τις καλύτερες εφαρμογές για να κάνουμε επεξεργασία φωτογραφίας και στα κινητά:

AdobePhotoshopExpress

Η έκδοση για κινητά του πασίγνωστου Photoshop είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Μπορούμε εύκολα και αυτόματα να ρυθμίσουμε το φωτισμό, τα χρώματα, την αντίθεση, την έκθεση και την ισορροπία λευκού σε κάθε φωτογραφία. Να περικόψουμε (crop), να αλλάξουμε το μέγεθος, να ισιώσουμε, να περιστρέψουμε. Να διορθώσουμε τα κόκκινα μάτια, να αφαιρέσουμε ανεπιθύμητα αντικείμενα, να βάλουμε πλαίσια ή κορνίζες γύρω από τις εικόνες και να εφαρμόσουμε πολλούς διαφορετικούς τύπους φίλτρων. Η εφαρμογή είναι ελεύθερη για λήψη και χωρίς διαφημίσεις. Επιπλέον παρέχει την υπηρεσία για δημοσίευση φωτογραφιών στο Facebook, το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

PicsartPhotoStudio

Με περισσότερα από 500 εκατομμύρια κατεβάσματα, το PicsArt είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών. Αυτό  οφείλεται στον μεγάλο αριθμό επιλογών που διαθέτει για την εύκολη βελτίωση και προσαρμογή των φωτογραφιών. Έρχεται με πλήθος από κολάζ, αυτοκόλλητα, τίτλους, βιντεάκια, κ.α., τα οποία δημιουργούνται και διαμοιράζονται από τα εκατομμύρια των χρηστών, μπαίνουν πάνω από τις φωτογραφίες και τις κάνουν πιο διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες. Η εφαρμογή είναι δωρεάν αν και υποστηρίζεται από διαφημίσεις και αγορές πρόσθετων χαρακτηριστικών.

PhotoDirector

Η εφαρμογή συνδυάζει επεξεργασία εικόνων, δημιουργία κολάζ, live φίλτρα κάμερας και εφέ για τη βελτίωση της φωτογραφίας τη στιγμή που την τραβάμε. Μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος των εικόνων, να επεξεργαστούμε φόντα, να φωτίσουμε εικόνες και γενικά να μετατρέψουμε τις φωτογραφίες μας σε θεαματικές λήψεις για κοινή χρήση. Η βασική του έκδοση είναι δωρεάν και μπορούν να προστεθούν λειτουργίες με αγορές.

GooglePhotos

Το Google Photos είναι μια από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς εφαρμογές της Google, η οποία σχεδιάστηκε βάσει των σύγχρονων αναγκών των απλών χρηστών. Έχει ισχυρά και εύκολα στη χρήση εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, αυτόματης δημιουργίας ταινιών, κολάζ, πανοραμάτων, δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κοινόχρηστων λευκωμάτων. Χρειάζεται λογαριασμός στη Google και σύνδεση στο ίντερνετ για αποθήκευση των φωτογραφιών.

Snapseed

Το Snapseed αναπτύχθηκε και αυτό από την Google και διατίθεται δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και επί μέρους αγορές. Απευθύνεται κυρίως σε πιο ψαγμένους με τη φωτογραφία χρήστες. Η εφαρμογή είναι βέβαια αρκετά φιλική στη χρήση και έρχεται με πολλούς διαφορετικούς τύπους εργαλείων και φίλτρων τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν και να εφαρμοστούν είτε σε τμήματα είτε σε ολόκληρη τη φωτογραφία. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία, μπορούμε εύκολα να την αποθηκεύσουμε ή να τη μοιραστούμε.

Prisma Photo Editor

Το Prisma είναι ένας επεξεργαστής φωτογραφιών που μετατρέπει τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης. Δεν προσαρμόζει μόνο τις βασικές ρυθμίσεις  (φωτεινότητας, χρωμάτων, κ.α.),  αλλάζει εντελώς την εμφάνιση της φωτογραφίας, με εκατοντάδες διαφορετικά στυλ τέχνης. Είναι σαν ένας καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει προσωπικά τη δική του ερμηνεία της φωτογραφίας σας.

Υπάρχουν πάρα πολλές ακόμα εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφίας για το κινητό με παρεμφερείς λειτουργίες και αποτελέσματα. Γενικά αυτού του είδους οι εφαρμογές δίνουν βάρος στην ευκολία και στα άμεσα αποτελέσματα για τους καθημερινούς χρήστες και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας για υπολογιστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *