TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Δραστηριότητες

Διακόσμηση παραθύρων για τα Χριστούγεννα

Μια από τις συνήθειες που έχουν πια καθιερωθεί για τον εορτασμό των Χριστουγέννων κυρίως, είναι ο στολισμός χώρων και τμημάτων κτιρίων, εσωτερικών αλλά και εξωτερικών. Ένα από αυτά είναι και τα παράθυρα, των οποίων η διακόσμηση θεωρείται απαραίτητη και για τις σχολικές τάξεις. Υπάρχουν βέβαια σε πολλά καταστήματα, όμορφα και εντυπωσιακά στολίδια που μπορούν να αγοραστούν και να χρησιμοποιηθούν από όλους. Μια πιο οικονομική λύση όμως αλλά και ευχάριστη δραστηριότητα, ιδίως για τα παιδιά, θα ήταν να δημιουργήσουμε μόνοι μας πολλά από τα στολίδια για την διακόσμηση των παραθύρων.

Για παράδειγμα μπορούμε:

  • να βρούμε στο ίντερνετ σιλουέτες διακοσμητικών,  τις οποίες αφού κόψουμε θα χρησιμοποιήσουμε σαν πατρόν, για να αντιγράψουμε τα σχέδιά τους σε χρωματιστά γυαλιστερά χαρτόνια (μεταλιζέ, γλασέ, γκλίτερ, κ.α.), τα οποία θα κολλήσουμε στα τζάμια. Μάλιστα υπάρχουν πολλά απλά σχέδια, στο κόψιμο των οποίων, δεν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες τα παιδιά. Για να βρούμε τέτοια σχέδια, θα βάζουμε μαζί με τις λέξεις αναζήτησης και τη λέξη silhouette π.χ. “christmas ornament silhouette” “christmas tree silhouette”, κ.α.
  • να βρούμε ασπρόμαυρες ζωγραφιές με τα ίδια θέματα, τις οποίες αφού τυπώσουμε σε απλά λευκά χαρτιά ή χαρτόνια, να βάψουν τα παιδιά με έντονα χρώματα, να τις κόψουν γύρω γύρω (γι’ αυτό πρέπει να έχουν εύκολα περιγράμματα), για να τις κολλήσουν στα τζάμια. Η αναζήτηση αυτών των ζωγραφιών θα γίνει βάζοντας τη λέξη coloring μαζί με τις άλλες λέξεις  π.χ. “santa coloring”, “nativity coloring”, κ.α.
  • να κόψουμε κλαδάκια από πεύκα ή κυπαρίσσια και να τα κολλήσουμε στις γωνίες, στις κάτω πλευρές ή και σε ολόκληρες τις περιμέτρους των τζαμιών για να δημιουργηθούν γιορτινά πλαίσια. Μάλιστα το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό, αν ρίξουμε πάνω τους κάποιο χιόνι σπρέι (κυκλοφορούν σε διάφορα χρώματα, γύρω στα 2 €) ή απλώς τοποθετώντας βαμβάκι σε μερικά σημεία τους.
  • Με τα ίδια σπρέι χιονιού, μπορούμε να δημιουργήσουμε στα τζάμια ενδιαφέρουσες εικόνες, χρησιμοποιώντας διάφορα stencils με σχετικά θέματα, που είτε θα τα αγοράσουμε έτοιμα για άμεση χρήση είτε θα βρούμε στο ίντερνετ (θα τα τυπώσουμε και θα τα κόψουμε προσεκτικά – μεγαλύτερη ποικιλία, αρκετά απαιτητική δουλειά). Μετά τις γιορτές, αφαιρούνται με καθαριστικά τζαμιών.

Η ενασχόληση με μια δραστηριότητα όπως η διακόσμηση παραθύρων για τα Χριστούγεννα, οι ιδέες και οι προτάσεις που θα δοκιμαστούν, η επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα παρουσιαστούν, η πορεία προς το τελικό αποτέλεσμα, και η τελική δημιουργία, μας δίνουν συνήθως πολύ περισσότερα, απ’ την έτοιμη ξένοιαστη λύση. Γιατί ως γνωστόν, το ταξίδι αξίζει περισσότερο από τον προορισμό.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *