TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Γνώσεις

Δημιουργία βίντεο από φωτογραφίες

Τραβάμε φωτογραφίες συνεχώς. Προσωπικές, οικογενειακές, επαγγελματικές, αναμνηστικές. Ιις χρησιμοποιούμε με πολλούς τρόπους. Άλλοι για να τις μοιραστούν με τους φίλους τους, άλλοι για να τις αξιοποιήσουν επαγγελματικά. Αυτά γίνονται ευκολότερα και αμεσότερα μέσω των κοινωνικών δικτύων στο ίντερνετ και πολύ πιο ενδιαφέροντα αν δημιουργήσουμε με τις φωτογραφίες αυτές ένα βίντεο ή ένα slideshow, το οποίο θα δημοσιεύσουμε για να προβληθεί στο κοινό. Τα βίντεο παίρνουν περισσότερες προβολές από τις αναρτήσεις μόνο με κείμενο και στατικές εικόνες και αυξάνουν τις προβολές και τα σχόλια.

Ανεξάρτητα αν είναι μερικοί φίλοι και συγγενείς μας ή χιλιάδες πιθανοί πελάτες της επιχείρησής μας, πρέπει να κατασκευάσουμε ένα ενδιαφέρον και ελκυστικό βίντεο για να το απολαύσουν όσοι το δουν.
Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα βίντεο από φωτογραφίες:

Δημιουργία βίντεο από φωτογραφίες με προγράμματα επεξεργασίας βίντεο

Έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν και τα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, και τα πιο επαγγελματικά και επί πληρωμή προγράμματα επεξεργασίας βίντεο. Με όλα αυτά τα προγράμματα μπορούμε να εισάγουμε αντί για βίντεο, τις φωτογραφίες μας στην Timeline, να βάλουμε transitions και διάφορα άλλα εφέ, να ενθέσουμε τίτλους και ίσως και κάποια γραφικά, να προσθέσουμε μουσική και να εξάγουμε το βίντεο σε όποιο φορμά χρειαζόμαστε.

Αρκετά από αυτά μάλιστα, προσφέρουν τη δυνατότητα αυτόματης κατασκευής βίντεο από φωτογραφίες, στα οποία μπορούμε να επιλέξουμε από ποικιλία διαφόρων έτοιμων προτύπων, (ρομαντικό, αναμνηστικό, αθλητικό, κ.α.), να τα συνδυάσουμε και με βίντεο και να παραχθεί ολοκληρωμένο το τελικό βίντεο χωρίς να κουραστούμε καθόλου.

Δημιουργία βίντεο από φωτογραφίες με προγράμματα slideshow

Όλα τα προγράμματα αυτού του είδους, όπως τα ProShow, Photostory Deluxe, MediaShow, εκτός από τις ειδικές εφαρμογές slideshow που παράγουν με πολλές δυνατότητες (έλεγχος ροής και χρονισμών, εσωτερικά links) και που αναπαράγονται κυρίως σε υπολογιστές, μπορούν να εξάγουν το slideshow και σε διαφόρων μορφών βίντεο.

Δημιουργία βίντεο από φωτογραφίες στο Powerpoint

Παρόμοια εργασία μπορούμε εύκολα να κάνουμε και στο Powerpoint. Είτε με τον απλό και πιο χρονοβόρο τρόπο της εισαγωγής από μία φωτογραφία σε κάθε διαφάνεια. είτε με τον τρόπο της αυτόματης δημιουργίας Άλμπουμ φωτογραφιών. Και στις δύο περιπτώσεις μπορούμε να εξάγουμε την παρουσίαση σε βίντεο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο εργασίας στο άρθρο μας Δημιουργία slideshow στο PowerPoint.

Δημιουργία βίντεο από φωτογραφίες στο ίντερνετ

Πολλές σχετικές ιστοσελίδες μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο, οι οποίες διαθέτουν πολλά, ενδιαφέροντα αλλά και δωρεάν εργαλεία για κατασκευή βίντεο από φωτογραφίες. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι  Kizoa, Kapwing, Pholody. Συνήθως όμως προσθέτουν υδατογράφημα (watermark) στο τελικό βίντεο ή περιορίζουν το χρόνο του, για να μας αναγκάσουν να πληρώσουμε για τις υπηρεσίες τους. Αν δεν μας απασχολούν οι περιορισμοί αυτοί, μπορούμε να τις δοκιμάσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *