TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΚατασκευές

Δημιουργία αφίσας στο ίντερνετ

Οι αφίσες δημιουργούνται σε προγράμματα κατασκευής και επεξεργασίας γραφικών όπως το CorelDraw, ή το Adobe Photoshop τα οποία όμως έχουν πολλές δυνατότητες, απαιτούν πολλές γνώσεις και  προορίζονται για επαγγελματική χρήση. Σε πιο απλή μορφή μπορούν να δημιουργηθούν σ’ ένα πρόγραμμα του Microsoft Office όπως το Word ή το PowerPoint (Δείτε τον τρόπο για Δημιουργία αφίσας στο PowerPoint). Όπως και να είναι χρειάζεται κάποια καλαισθησία και αρκετός χρόνος για το τελικό αποτέλεσμα. (Δείτε μερικές βασικές πληροφορίες για την Κατασκευή αφίσας).

Όλα αυτά μπορούμε να τα παρακάμψουμε κάνοντας χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών κατασκευής αφίσας. Σ’ αυτά τα σάιτς υπάρχουν έτοιμα, κατασκευασμένα από γραφίστες, πρότυπα αφισών διαφόρων τύπων και για διάφορες περιπτώσεις, τα οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε, αλλάζοντας κείμενα, σβήνοντας ή μετακινώντας τμήματα, χρησιμοποιώντας δικές μας εικόνες κ.α. Όταν τελειώσουμε μπορούμε να αποθηκεύσουμε το αποτέλεσμα και να το εκτυπώσουμε.
Μερικά από τα καλύτερα σάιτς κατασκευής αφισών στο ίντερνετ είναι:

Fotor

Η Fotor παρέχει εκτός από κατασκευή διαφόρων γραφικών όπως κάρτες, εξώφυλλα, μπάνερς, αφίσες και δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας αλλά και κατασκευής διαφόρων κολάζ με εικόνες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετά εργαλεία δωρεάν για την κατασκευή αφισών αλλά απαιτείται εγγραφή με email για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τη δημιουργία μας. Παρέχονται πολλά εργαλεία, όπως έτοιμα ολοκληρωμένα πρότυπα για κάθε περίσταση αλλά και επί μέρους στοιχεία (φωτογραφίες, γραφικά, κείμενα, κ.α.), τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με όποιο τρόπο θέλουμε. Αρκετά από αυτά είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν και πολλά τα οποία πρέπει να γίνει αναβάθμιση σε Pro η οποία κοστίζει, για να χρησιμοποιηθούν ή για να αφαιρεθούν τα υδατογραφήματα που υπάρχουν.

Canva

Οπως και η προηγούμενη και η Canva παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία και πολλών άλλων ειδών (λογότυπα, κάρτες, παρουσιάσεις, κ.α.) και απαιτείται και εδώ εγγραφή με email για να αρχίζουμε να εργαζόμαστε. Κατόπιν μπορούμε να εργαστούμε με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας και διάφορα βοηθητικά (φωτογραφίες, τίτλοι, γραφικά) που παρέχονται, τα οποία όμως στο τέλος θα ζητηθεί να τα πληρώσουμε. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικά μας και να αποθηκεύσουμε την τελική δημιουργία μας στον υπολογιστή σαν JPEG ή PDF και μετά να εκτυπώσουμε χωρίς πρόβλημα. ένα ιδιαίτερο εργαλείο που υπάρχει στην Canva, είναι ότι μπορούμε να προσθέσουμε και κίνηση στην αφίσα την οποία κατασκευάζουμε και να την αποθηκεύσουμε σαν αρχείο βίντεο. Αυτό μπορούμε να το ανεβάσουμε στα κοινωνικά μας δίκτυα (όπως και την απλή αφίσα βέβαια), για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

PosterMyWall

Οπως λέει και το όνομα της η σελίδα PosterMyWall ήταν αφιερωμένη στις αφίσες αρχικά, τώρα όμως εμπλουτίστηκε και με πολλά άλλα πρότυπα όλων των ειδών γραφικών. Εδώ βρίσκουμε την μεγαλύτερη ποικιλία αφισών και τα πιο μοντέρνα σχέδια. Και εδώ μπορούμε να προσθέσουμε animations και να παράξουμε βίντεο.Δεν απαιτείται εγγραφή για να εργαστούμε με πρότυπα και στοιχεία, ούτε και για να κατεβάσουμε την ολοκληρωμένη αφίσα μας (σε μικρό όμως μέγεθος που δεν ενοχλεί για ερασιτεχνική χρήση και για εκτυπώσεις μικρού μεγέθους). Περισσότερα για το PosterMyWall στο άρθρο μας Δημιουργία αφίσας για πάρτι αντιγράφοντας από το postermywall.

Υπάρχουν βέβαια και αναρίθμητες άλλες υπηρεσίες κατασκευής αφίσας στο ίντερνετ. Οι παραπάνω είναι οι πιο δημοφιλείς και αυτές που μας παρέχουν τα περισσότερα βοηθήματα για τις δημιουργίες μας.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *