TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Δραστηριότητες

Αντιστρές βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες

Σε προηγούμενο άρθρο μας είδαμε πώς  βρίσκουμε ή πώς δημιουργούμε Εικόνες για χρωμάτισμα και πώς  μετατρέπουμε Εικόνες σε σκίτσα. Τα τελευταία χρόνια έχουν διαδοθεί πολύ και τα βιβλία ζωγραφικής – χρωματίσματος για μεγάλους, τα οποία υποτίθεται ότι βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους της καθημερινότητας και στην χαλάρωση, δίνοντας σε μεγαλύτερα παιδιά ή σε ενήλικες την ευκαιρία να χρωματίσουν θέματα παρμένα κυρίως από τη φύση (ζώα, φυτά, κ.α.) αλλά και κάθε άλλου είδους (αφηρημένα, φαντασίας, ήρωες και σκηνές τηλεοπτικών σειρών – κινηματογραφικών ταινιών). Τα σκίτσα αυτά δεν είναι απλά, είναι πολύ λεπτοδουλεμένα και απαιτείται πολλή προσοχή και πολύς χρόνος για να ολοκληρωθούν.

Είναι εύκολο να βρούμε τέτοια σκίτσα στο ίντερνετ αν παρουσιαστεί η ανάγκη για απασχόληση μαθητών Γυμνασίου ή Λυκείου, γράφοντας τον τίτλο του βιβλίου και περιορίζοντας την αναζήτηση πάλι στην κατηγορία Εικόνες. Αν πάλι δεν γνωρίζουμε τίτλους τέτοιων βιβλίων κάνουμε αναζήτηση για Αντιστρές βιβλία Ζωγραφικής ή antistress books.

Προσοχή: Για να βρούμε εικόνες που δεν θα παραμορφωθούν αν τις τοποθετήσουμε σε σελίδα Α4 ή και μεγαλύτερη, πατάμε στο Εργαλεία και επιλέγουμε Μέγεθος – Μεγάλες. Προσέχουμε οι ζωγραφιές που θα διαλέξουμε να έχουν διαστάσεις πάνω από 1000 pixels. Οι διαστάσεις των εικόνων φαίνονται αν τις ακουμπήσουμε με το ποντίκι.

Secret_GardenΑπό τα πιο δημοφιλή τέτοια βιβλία είναι ο Μυστικός Κήπος (Secret Garden) της Johanna Basford, το οποίο και ξεκίνησε την τάση για τα βιβλία χρωματισμού για ενήλικες και έχει πουλήσει ως τώρα, πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, το Enchanted Forest της ίδιας και τα Animal Kingdom και Tropical Wonderland της Millie Marotta.

 

 

 

Έχουν κυκλοφορήσει και αρκετές  τέτοιου είδους εφαρμογές για φορητές συσκευές (κινητά, τάμπλετ). Μια από τις πιο γνωστές είναι και το  Colorfy.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *