TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Επικαιρότητα

Οι κλάδοι της Πληροφορικής

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, η οποία επικεντρώνεται σε τεχνολογικές καινοτομίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet  of Things, οι ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, η βιοτεχνολογία, η νανοτεχνολογία, η κβαντική πληροφορική κ.α.
Από αυτά θα προκύψουν νέες προκλήσεις και νέες θέσεις εργασίας στους τομείς της τεχνολογίας και ειδικότερα της Πληροφορικής (Information Technology)

Παρουσιάζουμε παρακάτω τους κυριότερους κλάδους και εργασιακές κατευθύνσεις που σχετίζονται με τον κλάδο της Πληροφορικής (Information Technology), για να επιλέξει καθένας ανάλογα με τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά του.  Οι κλάδοι αυτοί και σήμερα αλλά και στο ορατό μέλλον προσφέρουν σίγουρη αποκατάσταση και καλύτερες οικονομικές απολαβές, ιδίως στο εξωτερικό:

Μηχανικοί Υπολογιστών

Σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και επισκευάζουν το φυσικό υλικό (το Hardware) των υπολογιστών και κάθε άλλου είδους παρεμφερών συσκευών.

Μηχανικοί και προγραμματιστές λογισμικού

Αναπτύσσουν εφαρμογές και λογισμικά (προγράμματα, παιχνίδια, κ.α.), όχι μόνο για υπολογιστές και κινητά αλλά και για πολλούς άλλους τομείς της καθημερινότητας.

Web developers

Προγραμματιστές ίντερνετ  για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση ιστοσελίδων και εφαρμογών ιστού.

Διαχειριστές βάσεων δεδομένων

Εργάζονται με μεγάλους όγκους ψηφιακών πληροφοριών και βοηθούν τις επιχειρήσεις να τα διαχειρίζονται.

Αναλυτές δεδομένων

Μελετούν, αναλύουν και ερμηνεύουν μεγάλους όγκους δεδομένων και πληροφοριών, βρίσκοντας τους καλύτερους τρόπους χρήσης τους και προτείνοντας μελλοντικές ενέργειες.

Μηχανικοί Δικτύων

Σχεδιάζουν τη ψηφιακή διασύνδεση συστημάτων και υποδομών για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.

Σχεδιαστές γραφικών (δισδιάστατων και τρισδιάστατων)

Απαραίτητοι στην έκδοση εντύπων, στη διαφήμιση, στα παιχνίδια, στον κινηματογράφο, στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, για τη δημιουργία των απίθανων και εντυπωσιακών γραφικών.

2 σκέψεις σχετικά με το “Οι κλάδοι της Πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *