TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

ΔραστηριότητεςΕπικαιρότητα

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Ένας ενδιαφέρων διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί από το πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας , στον οποίο μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, καλούνται να σχεδιάσουν ένα εικαστικό σχέδιο, που θα χρησιμοποιηθεί στην αφίσα προώθησης του Φεστιβάλ.

Το εικαστικό μπορεί να υλοποιηθεί ψηφιακά με υπολογιστή ή και με το χέρι και θα εμπεριέχει τη φιλοσοφία της συμμετοχικής ψηφιακής δημιουργίας στην εκπαίδευση. Η επιλογή της εικαστικής ιδέας είναι ελεύθερη για τους μαθητές, όμως θα πρέπει να νοηματοδοτεί το μήνυμα και τις αξίες που διαχέει ως δράση το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η υποβολή συμμετοχών λήγει στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Η αφίσα θα πρέπει να συνδυάζει τις έννοιες του μαθητή, της ψηφιακή τεχνολογίας, της συμμετοχής και της δημιουργίας.

Εικόνες που παραπέμπουν:

  • στο μαθητή

είναι το μολύβι που γράφει, ο πίνακας, οι μπογιές και τα χρώματα

  • στη ψηφιακή τεχνολογία

είναι το πληκτρολόγιο, η οθόνη, τα κυκλώματα, τα pixels, τα bits

  • στη συμμετοχή

παλάμες, χέρια, γρανάζια,

  • στη δημιουργικότητα

ο εγκέφαλος, η λάμπα, το δάχτυλο ή τα χέρια με χρώματα.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνδυαστούν κατάλληλα για να δώσουν το μήνυμα της Ψηφιακής Δημιουργίας στην εκπαίδευση. Στην κεντρική εικόνα του άρθρου μας, υπάρχει μια σύνθεση από γραφικά αφισών προηγουμένων ετών.

Ευκαιρία λοιπόν είναι να δοκιμάσουν την φαντασία και την ευρηματικότητά τους και να εξασκήσουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί, κάτι που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα τους δώσει την ικανοποίηση της δημιουργίας μέσα από τη συνεργασία και πολύτιμα εφόδια και ανεκτίμητη πείρα για μελλοντικά projects.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *