TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Φωτογραφίες ταυτότητας στο ίντερνετ

Όπως έχουμε αναφέρει στο άρθρο μας Φωτογραφίες για ταυτότητα ή διαβατήριο μόνοι μας, υπάρχουν πολλές τεχνικές προδιαγραφές, φωτογράφησης και εκτύπωσης, που πρέπει να τηρούνται, για να γίνουν αποδεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυτού του είδους οι φωτογραφίες. Κι αν στη φωτογράφηση, με μελέτη και εξάσκηση μπορούμε να πετύχουμε σωστό αποτέλεσμα, δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να γίνουν σωστά τα επόμενα βήματα, όπως κροπάρισμα, διόρθωση εικόνας και κάδρου και ποιότητα τελικής εκτύπωσης.




Σ’ αυτά τα βήματα λοιπόν έρχονται να μας καθοδηγήσουν από το ίντερνετ, ειδικευμένα σάιτς για να καταφέρουμε ευκολότερα να πάρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Τα πιο ενδιαφέροντα και με δωρεάν κατέβασμα είναι:

persofoto

Εδώ αρχικά επιλέγουμε είδος εγγράφου, γιατί υπάρχουν και διάφοροι άλλοι τύποι εκτός ταυτότητας και διαβατηρίου (άδεια οδήγησης, φοιτητική, κ.α.) και μετά τη χώρα. Ανάλογα  με την επιλογή μας μπαίνουν αυτόματα οι σωστές διαστάσεις της φωτογραφίας. Αφού ανεβάσουμε τη φωτογραφία, καθοδηγούμαστε στη διόρθωσή της αν χρειάζεται. Στο τέλος μπορούμε είτε να κατεβάσουμε δωρεάν το αποτέλεσμα (μία φωτογραφία) είτε μία εκτυπωμένη εξάδα επαγγελματικά διορθωμένη και εγγυημένη για αποδοχή,με κόστος 6.95GBP (8€ περίπου), που θα μας αποσταλεί ταχυδρομικά.

online-passport-photo

Η έτοιμη επιλογή για την Ελλάδα είναι 40 x 60 mm δηλαδή διαβατηρίου, αλλά μπορούμε να τροποποιήσουμε τις διαστάσεις, πατώντας Custom formats, για να πάρουμε όποια άλλη διάσταση φωτογραφίας θέλουμε. Στο τέλος μπορούμε είτε να κατεβάσουμε δωρεάν το αποτέλεσμα (μία τετράδα φωτογραφιών) είτε να μας αποσταλεί με μέιλ.

 

makepassportphoto

Αρχικά επιλέγουμε χώρα διαβατηρίου ή διαστάσεις φωτογραφίας και αριθμό φωτογραφιών πάνω στο τελικό φύλλο. Αφού ανεβάσουμε τη φωτογραφία, μπορούμε να διορθώσουμε την τοποθέτησή της. Στο επόμενο βήμα μπορούμε να επιλέξουμε και ενδυμασία, αν έχουμε φωτογραφηθεί με πρόχειρα ή καθόλου ρούχα. Μετά διορθώνουμε φωτεινότητα, κοντράστ και τέλος έχουμε τη δυνατότητα να κατεβάσουμε δωρεάν το αρχείο.




Αν έχουμε καλό (φωτογραφικό) εκτυπωτή μπορούμε να εκτυπώσουμε το αρχείο και να δοκιμάσουμε αν θα γίνει αποδεκτό. Αν όχι εκτυπώνουμε σε φωτογραφείο με κόστος μόνο της φωτογραφίας, κι έτσι με τη χρήση των παραπάνω υπηρεσιών αποφεύγουμε το κόστος του φωτογράφου και της εργασίας του (γύρω στα 10€ μπορεί περισσότερα).

Δείτε επίσης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *