TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΓνώσεις

Κείμενο σε φωτογραφία στο ίντερνετ

Το καλοκαίρι, κάνουμε περισσότερα ταξίδια και περισσότερες εκδρομές κι έτσι τραβάμε και τις περισσότερες φωτογραφίες, γιατί βλέπουμε περισσότερα τοπία και ζούμε περισσότερες στιγμές που αξίζει να αποθανατιστούν. Σε αυτές συνήθως θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο κείμενο είτε με το όνομα του μέρους και τη χρονιά είτε με κάποιες ευχές είτε άλλου είδους σχόλιο ή και σχέδιο ή κλιπάρτ. Έτσι μετατρέπονται σε κάρτες, τις οποίες μπορούμε να εκτυπώσουμε στο φωτογραφείο της περιοχής μας ή και μόνοι μας, αν έχουμε έναν καλό εκτυπωτή (σε φωτογραφικό χαρτί). Τις κάρτες αυτές μπορούμε να τις στείλουμε σε πιο ηλικιωμένους συγγενείς ή να τις βάλουμε σε κορνίζα, στο δωμάτιο ή στο χώρο εργασίας μας. Μπορούμε ακόμα να τις ανεβάσουμε στο Facebook ή στο Instagram, χωρίς εκτύπωση σε ψηφιακή μορφή.

Η πρόσθεση κειμένου σε φωτογραφία γίνεται αρχικά σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, αν έχουμε διαθέσιμα στον υπολογιστή και είμαστε φυσικά εξοικειωμένοι με τη χρήση τους, αλλά και στο PowerPoint ή στο Word, όπως δείξαμε στο άρθρο μας Δημιουργία κάρτας από φωτογραφία. Για ένα γρήγορο και απλό αποτέλεσμα, δε χρειάζεται καθόλου να ασχοληθούμε με αυτά τα προγράμματα, μια που υπάρχουν πολύ εύκολες στη χρήση εφαρμογές στο ίντερνετ, για πρόσθεση τίτλων σε φωτογραφίες, με τις οποίες, προσθέτουμε κείμενα ή και σχέδιο – λογότυπο σε εικόνες:

Visual Watermark

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε μια φωτογραφία από τον υπολογιστή μας (σέρνοντάς τη στο χώρο εργασίας στην εφαρμογή ή κάνοντας κλικ στο “Select Image” ή να τη φέρουμε από το Google Drive ή το Dropbox). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κείμενο (στα ελληνικά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές γραμματοσειρές) και αν θέλουμε σχέδιο, τροποποιούμε το μέγεθος, τη θέση, το χρώμα τους και αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας τη φωτογραφία.

Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς υποχρέωση εγγραφής και δεν υπάρχει λογότυπο της στην τελική φωτογραφία.

ADD TEXT

Με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν, ανεβάζουμε από τον υπολογιστή μια φωτογραφία μας (όχι όμως από το Google Drive ή το Dropbox) ή χρησιμοποιούμε κάποια από τις πολλές που υπάρχουν στην Gallery. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κείμενα, τροποποιούμε το μέγεθος, τη θέση, το χρώμα τους και αποθηκεύομε τη φωτογραφία. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα εφέ και πολλές πρωτότυπες γραμματοσειρές (μόνο για αγγλικά κείμενα).

Η φωτογραφία που θα κατεβάσουμε έχει στη γωνία ένα μικρό watermark της εταιρείας, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί με εγγραφή και συνδρομή.  Το ADDTEXT έχει δημιουργήσει και εφαρμογή για κινητά Android και iPhone.

Την ίδια εργασία που περιγράφουμε παραπάνω μπορούμε να την κάνουμε για να στείλουμε κάρτες στους πελάτες μας, αν έχουμε επιχείρηση, αν είμαστε σε κάποιο φορέα ή σύλλογο για διαφήμιση και προβολή των υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων μας. Ακόμα αν δε θέλουμε να επιβαρυνθούμε με το κόστος εκτύπωσης και αποστολής, μπορούμε να στείλουμε τις κάρτες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ή να τις προωθήσουμε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά χάνουμε την πιθανότητα να στολιστεί η κάρτα κάπου για μονιμότερη προβολή.


Δείτε ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *