TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

ΔραστηριότητεςΚατασκευές

Κατασκευή πρόσκλησης για πάρτι γενεθλίων

Μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές για ένα παιδί είναι όταν πάρει την πρόσκληση για πάρτι από το συμμαθητή του. Και η χαρά γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν μοιράζει τις προσκλήσεις για το δικό του πάρτι. Όλοι έχουμε δει αυτές τις έτοιμες προσκλήσεις με διάφορα ζωάκια ή δημοφιλείς ήρωες από καρτούν και τα κενά στις θέσεις των ονομάτων και των ημερομηνιών. Στο σάιτ μας η φιλοσοφία μας είναι η απόρριψη των ετοιματζήδικων λύσεων και η προσπάθεια για δημιουργία πιο προσωπικών κατασκευών που εκτός που είναι πιο πρωτότυπες, μας δίνουν και την ικανοποίηση της ενασχόλησης και της δημιουργικότητας.

Ας δούμε λοιπόν μερικές ιδέες κατασκευής πρόσκλησης για πάρτι γενεθλίων:

  • Με φωτογραφία του παιδιού που γιορτάζει ντυμένο με καλά γιορτινά ρούχα.
  • Με φωτογραφία του παιδιού ντυμένο με ό,τι άλλο νομίζει και φόντο που ταιριάζει στην ενδυμασία.
  • Με φωτογραφία/ες από το περσινό πάρτι (κοπή τούρτας, χορός, παιχνίδια, κ.α.)
  • Με αγαπημένους του ήρωες παραμυθιών, κόμικς ή ταινιών, οι οποίοι θα έχουν βρεθεί στο ίντερνετ ή σκαναριστεί – φωτογραφηθεί από τα βιβλία ή τα περιοδικά του.
  • Με θέμα από την αγαπημένη του δραστηριότητα (άθλημα, μουσική, χόμπι, κ.α.)
  • Με το μήνυμα «Happy birthday» ή/και με την ηλικία, γραμμένο με διάφορους τρόπους, που θα βρούμε αν κάνουμε αναζήτηση εικόνων στο ίντερνετ μ’ αυτή τη φράση.
  • Με διάφορα γενικά διακοσμητικά για πάρτι όπως τούρτες, καπέλα, σημαίες, μπαλόνια, κ.α. που θα βρούμε στο ίντερνετ και θα τα τοποθετήσουμε στο φόντο ή δίπλα στα κείμενα.

 Συνήθως οι προσκλήσεις για πάρτι έχουν τη μορφή:

  • δίπτυχου μεγέθους Α6, δηλαδή μισό κομμάτι χαρτόνι διπλωμένο στα δύο, με οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό, ή και οποιοδήποτε άλλη μορφή (π.χ. μονόφυλλη) ή μέγεθος ανάλογα και με το θέμα και την παρουσίασή του. Μπροστά βάζουμε μια σχετική εικόνα σύμφωνα και με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω και ένα μεγάλο τίτλο του τύπου «Τα γενέθλια μου» κ.α. και μέσα ένα κείμενο με τα στοιχεία του
  • ενός μονού φύλλου μεγέθους Α6, με οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό, δηλαδή από ένα χαρτόνι Α4 βγαίνουν 4 τέτοιες προσκλήσεις και στο οποίο γράφεται μπροστά το κείμενο της πρόσκλησης με τα ανάλογα σχέδια ή φωτογραφίες και πίσω συνήθως δεν υπάρχει τίποτα.
  • ενός τετράγωνου φύλλου μεγέθους 14Χ14 εκ., δηλαδή από ένα χαρτόνι Α4 βγαίνουν 2 τέτοιες προσκλήσεις και στο οποίο γράφεται μπροστά το κείμενο της πρόσκλησης με τα ανάλογα σχέδια ή φωτογραφίες και πίσω συνήθως δεν υπάρχει τίποτα.

Για την εκτύπωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εκτός από τα συνηθισμένα λευκά χαρτόνια και διάφορων απαλών αποχρώσεων χρωματιστά, ανάλογα με το φύλο του παιδιού ή ανάλογα με τις προτιμήσεις του και αφού θα έχουμε ελέγξει αν είναι συμβατά με τον  εκτυπωτή μας.

Προσκλήσεις για πάρτι μπορούμε να κατασκευάσουμε:

  • Σε προγράμματα κατασκευής και επεξεργασίας γραφικών, όπως το CorelDraw ή το Adobe Photoshop.
  • Σε πιο απλή μορφή μπορούν να δημιουργηθούν σ’ ένα πρόγραμμα του Microsoft Office όπως το Word ή το PowerPoint.
  • Κάνοντας χρήση υπηρεσιών κατασκευής προσκλήσεων στο ίντερνετ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *