TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

Internet

Επεξεργασία βίντεο στο ίντερνετ

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην επεξεργασία βίντεο. Στο πόσο ισχυρός και κατά συνέπεια ακριβός υπολογιστής απαιτείται για άνετη εργασία στα βαριά προγράμματα του είδους, με τα μεγάλα αρχεία και όλων των ειδών τα εφέ που θέλουμε να προσθέσουμε.  Πολλοί χρήστες όμως δε θέλουν ούτε να αγοράσουν έναν υπολογιστή ούτε να επιβαρύνουν αυτόν που έχουν με πρόσθετα προγράμματα, για ένα δυο μικρά βίντεο που θέλουν να διορθώσουν σε κάποια σημεία, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ποιότητας. Η λύση γι’ αυτούς είναι η επεξεργασία βίντεο στο ίντερνετ.

Αν τα βιντεάκια μας έχουν διάρκεια μερικών λεπτών και δεν είναι απαραίτητη η μεγάλη ανάλυση HD για προβολή στην τηλεόραση (μπορούμε από τις ρυθμίσεις της κάμερας να την ελαττώσουμε), τότε μπορούμε άνετα να τα ανεβάσουμε στα σάιτς επεξεργασίας βίντεο στο ίντερνετ, να τα επεξεργαστούμε και τέλος να τα δημοσιεύσουμε στα κοινωνικά δίκτυα ή να τα κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας για αποθήκευση ή άλλη χρήση. Τα μόνα που μας χρειάζονται, μια σύνδεση με μεγάλη ταχύτητα και αρκετή υπομονή, για το ανέβασμα τουλάχιστον του βίντεο.

Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές για επεξεργασία βίντεο στο ίντερνετ:

Online Video Cutter

Οι διαθέσιμες λειτουργίες περιλαμβάνουν κόψιμο αρχής ή και τέλους του βίντεο (trim), κόψιμο τμήματός του (cut ), περικοπή του κάδρου (crop), περιστροφή κατά 90, 180 ή 270 μοίρες (rotate), αλλαγής ανάλυσης (convert) και δυνατότητα μετατροπής σε άλλα formats. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βίντεο που είναι αποθηκευμένο όχι μόνο στον υπολογιστή μας, αλλά και στο dropbox και google drive. Όταν τελειώσουμε μπορούμε κατευθείαν να το δημοσιεύσουμε στις δημοφιλείς πλατφόρμες ή και να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας. Η πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής είναι δωρεάν, αρκεί να εγγραφούμε με κάποιο email.

Movie Maker Online

Το Movie Maker Online μάς επιτρέπει να ανεβάζουμε βίντεο, φωτογραφίες και μουσική και να τα συνδυάζουμε τοποθετώντας τα σε μια χρονική γραμμή. Διατίθενται επίσης για να εμπλουτίσουμε το τελικό μας βίντεο, πολλές φωτογραφίες, καθώς και πολλά μουσικά κομμάτια, από διαφορετικά μουσικά είδη, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελεύθερα. Στην αρχική σελίδα υπάρχει και κατατοπιστικός οδηγός για τη χρήση του. Προβάλλονται όμως διαφημίσεις οι οποίες καθυστερούν λίγο τη λειτουργία του.

Kizoa

Το Kizoa είναι το πιο πλούσια εξοπλισμένο, περιλαμβάνοντας εκτός από όλες τις λειτουργίες των προηγούμενων εφαρμογών και του επεξεργαστή βίντεο, πολλές άλλες δυνατότητες, όπως μουσική επένδυση, τίτλους, μικρά βίντεο για την εισαγωγή και το τέλος, δημιουργία Ecard και κολάζ (ακίνητα και κινούμενα) από φωτογραφίες ή βίντεο με τη βοήθεια έτοιμων προτύπων για πολλές περιπτώσεις, επεξεργασία εικόνας, ακόμα και διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης των δημιουργιών μας. Και εδώ όταν τελειώσουμε μπορούμε κατευθείαν να το δημοσιεύσουμε στις δημοφιλείς πλατφόρμες ή και να το κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας. Η πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής είναι δωρεάν, αρκεί να εγγραφούμε με κάποιο email.

Πώς μπορούμε να εγγραφούμε χωρίς το email μας χρησιμοποιώντας Προσωρινό ή μιας χρήσης mail.

Υπάρχουν και αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο στο ίντερνετ, ακόμα και με πιο πλούσια χαρακτηριστικά. Κάνοντας μια αναζήτηση στο ίντερνετ θα βρούμε πολλές. Δυστυχώς απαιτούν συνήθως μηνιαία συνδρομή για να τις αξιοποιήσουμε κι αν διαθέτουν δωρεάν κάποιες λειτουργίες τους προσθέτουν στο τελικό βίντεο υδατογράφημα.

Οι εφαρμογές για επεξεργασία βίντεο στο ίντερνετ, αν και δεν διαθέτουν τις δυνατότητες των αντίστοιχων προγραμμάτων για υπολογιστή, μας χρησιμεύουν σε πολλές περιπτώσεις, αν είμαστε απλοί χρήστες, χωρίς μεγάλες και συνεχείς ανάγκες, για να κάνουμε γρήγορες και απλές επεξεργασίες ονλάιν. Αρκεί να γνωρίζουμε τους περιορισμούς τους. Αν οι ανάγκες μας για καλύτερη ποιότητα ή μεγαλύτερη διάρκεια διευρυνθούν, τότε πρέπει να στραφούμε σε λύσεις προγραμμάτων επεξεργασίας βίντεο στον υπολογιστή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *