Όροι χρήσης για τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Στο άρθρο μας Τα φτηνότερα πακέτα καρτοκινητής για το 2018,  είχαμε παρουσιάσει τα πιο οικονομικά πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας της ελληνικής αγοράς, για τους πολλούς καταναλωτές που δε χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο ομιλίας και αναζητούν τις υπηρεσίες αυτές με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που με την οικονομική κατάσταση των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας  χρειάζονται απλώς έναν αριθμό για να τους βρίσκουν από την οικογένεια ή τη δουλειά, περιορίζοντας την δική τους επικοινωνία τους στα απολύτως απαραίτητα.
Οι εταιρείες βέβαια οι οποίες θέλουν περισσότερη και συχνότερη κατανάλωση, προσπαθούν να βρίσκουν συνεχώς τρόπους για να το πετύχουν, είτε δελεάζοντας τους πελάτες καρτοκινητής με προσφορές για να μεταπηδήσουν σε ανώτερο πακέτο ή σε καρτοσυμβόλαιο είτε απ’ την άλλη περιορίζοντας τη διάρκεια του χρόνου ισχύος των πακέτων τους, αυξάνοντας την ελάχιστη χρέωση και χειροτερεύοντας γενικότερα τους όρους χρήσης.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι όροι χρήσης και  προϋποθέσεις ισχύουν για τα πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας για το 2019:

Ελάχιστος χρόνος χρέωσης κλήσεων

Ένας από τους τρόπους περιορισμού της διάρκειας του χρόνου ισχύος των πακέτων, είναι να υπάρχει μια πάγια αρχική χρέωση  (όπως στα ταξί) ανεξάρτητα από τον πραγματικό χρόνο ομιλίας. Αυτό σημαίνει ότι πχ. για COSMOΚΑΡΤΑ και για F2G, είτε 10 δευτερόλεπτα κρατήσει η κλήση είτε 3 λεπτά, η χρέωση είναι ίδια.

COSMOΚΑΡΤΑ 3 λεπτά και στη συνέχεια η χρέωση γίνεται ανά

δευτερόλεπτο

Frog 1 δευτερόλεπτο, χωρίς ελάχιστη διάρκεια κλήσης
Vodafone CU 1 λεπτό και στη συνέχεια πάλι ανά λεπτό
F2G 3 λεπτά και στη συνέχεια, ανά δευτερόλεπτο
Wind Q 1 δευτερόλεπτο, χωρίς ελάχιστη διάρκεια κλήσης

Διάρκεια ισχύος ποσού χρόνου ανανέωσης

Ένας άλλος τρόπος είναι ο περιορισμός της χρονικής διάρκειας ισχύος του ποσού αγοράς χρόνου, από τη στιγμή που θα γίνει η ανανέωση, δηλαδή η πληρωμή κάποιου ποσού στην εταιρεία (10€ και πάνω συνήθως, με κάποιες εξαιρέσεις ), το οποίο  μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για κλήσεις ή sms, είτε για να αγοράζονται με αυτό πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας ή και συνδυασμών με sms και ίντερνετ. Μετά τη λήξη αυτού του χρόνου, το ποσό που δεν έχει χρησιμοποιηθεί διαγράφεται.

COSMOΚΑΡΤΑ 3 μήνες για ανανεώσεις χρόνου ομιλίας με ποσό μεγαλύτερο ή ίσο των 12€
2 μήνες για ανανεώσεις χρόνου ομιλίας με ποσό μικρότερο των 12€
Frog Τα ίδια με το πάνω
Vodafone CU 2 μήνες (60 ημέρες)
F2G 2 μήνες (60 ημέρες)
Wind Q 2 μήνες (60 ημέρες)

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγα χρόνια ή διάρκεια ισχύος έφτανε το 1 έτος, κατόπιν μειώθηκε στους 6 μήνες, μετά έπεσε στους 3, σήμερα στους 2 μόνο μήνες και μάλλον έπεται και συνέχεια.

Ελάχιστο ποσό αγοράς χρόνου ανανέωσης

COSMOΚΑΡΤΑ 10€
Frog 10€
Vodafone CU 5€ online
F2G 5€ online
Wind Q 5€ online

Φραγή εισερχομένων και εξερχομένων κινήσεων

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν τον πειράζει να διαγραφεί το ποσό που έχει μείνει, όποιος θέλει να τον πάρει θα μπορεί κι όποτε χρειαστεί να τηλεφωνήσει θα αγοράσει νέο χρόνο. Δυστυχώς κι αυτό όπως φαίνεται στον πίνακα θα μπορεί να το κάνει μόνο για 3-4 μήνες από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης χρόνου ομιλίας, γιατί μετά ενεργοποιείται φραγή εξερχομένων αλλά και εισερχομένων κινήσεων.

COSMOΚΑΡΤΑ Σε 4 μήνες από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης, για ανανεώσεις χρόνου ομιλίας με ποσό μεγαλύτερο ή ίσο των 12€
Σε 3 μήνες από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης, για ανανεώσεις χρόνου ομιλίας με ποσό μικρότερο των 12€
Frog Τα ίδια με το πάνω
Vodafone CU Σε 4 μήνες από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης
Wind Q Σε 4 μήνες από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης

 Λήξη σύνδεσης και διαγραφή του αριθμού από το δίκτυο

Τέλος ένα χρόνο μετά από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης χρόνου ομιλίας και αν δεν υπάρξει κάποια ανανέωση μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, η σύνδεση του συνδρομητή με το δίκτυο διακόπτεται και ο αριθμός διαγράφεται.Λεπτομερείς και νεότεροι όροι χρήσης για την κάθε εταιρεία:

Vodafone

Cosmote   

Wind 1

Wind 2

Frog   

Q

 

 


Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.