TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

OfficeΚατασκευές

Αφίσα για χριστουγεννιάτικο πάρτι

Τα Χριστούγεννα από μια λιτή θρησκευτική γιορτή που συναντάμε πια μόνο σε λογοτεχνικά κείμενα των αρχών του εικοστού αιώνα και προηγουμένων, έχουν μετατραπεί στις μέρες μας σε μια γιορτή διασκέδασης και κατανάλωσης. Αυτές τις μέρες λοιπόν, όπου από τη μια οι επαγγελματίες προσπαθούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, από την άλλη οι υπόλοιποι να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν όσο περισσότερο μπορούν, διοργανώνονται από κέντρα διασκέδασης, συλλόγους και φορείς πολλά χριστουγεννιάτικα πάρτι.



Ένα από τα μέσα που υπάρχουν για την προβολή τους και την προσέλκυση υποψηφίων, είναι βέβαια και οι αφίσες. Έχουμε δει σε προηγούμενα  άρθρα μας συμβουλές για την σωστή κατασκευή αφίσας, καθώς και διάφορους τρόπους για να δημιουργηθούν αφίσες. Στο παρόν άρθρο θα δημιουργήσουμε μια αφίσα για χριστουγεννιάτικο πάρτι, με τη βοήθεια του γνωστού (σχεδόν σε όλους) προγράμματος Powerpoint.

Πρώτη μας δουλειά, όταν ανοίξουμε το Powerpoint, είναι να αλλάξουμε το μέγεθος της διαφάνειας σε Α4 ή Α3 ή και μεγαλύτερο. Έχουμε αναφερθεί στους τρόπους δημιουργίας και εκτύπωσης μεγάλων αφισών στα άρθρα μας Δημιουργία και εκτύπωση μεγάλης αφίσας και Εκτύπωση μεγάλης αφίσας πόστερ από pdf. Πάμε στο μενού Σχεδίαση – Μέγεθος διαφάνειας – Προσαρμογή μεγέθους διαφανειών κι από εδώ επιλέγουμε από το Διαφάνειες προσαρμοσμένες για Α4 ή και Α3 αν έχουμε κατάλληλο εκτυπωτή και Προσανατολισμό σελίδας – Διαφάνειες- Κατακόρυφο.

afisa_powerpoint_1afisa_powerpoint_2

Τώρα θα ερωτηθούμε για το πώς θέλουμε να  εμφανίζεται το ήδη υπάρχον περιεχόμενο, δεν έχει σημασία αφού δεν έχουμε σχεδιάσει τίποτα, πατάμε οτιδήποτε. Τέλος καθαρίζουμε τη διαφάνεια, σβήνοντας τον τίτλο και τον υπότιτλο, κάνοντας κλικ στο περίγραμμά τους και μετά Del.

Κάνουμε αναζήτηση στο Google για snowflakes background, μεγάλες εικόνες και πατάμε πάνω σ’ αυτή που μας αρέσει. Προτιμάμε να έχει ένα αχνό ασπρογάλαζο χρώμα. Την αντιγράφουμε και την επικολλάμε στο Powerpoint. Ρυθμίζουμε τις διαστάσεις της για να ταιριάζει ακριβώς στο μέγεθος της σελίδας μας. Μπορούμε να την εξασθενήσουμε χρωματικά ή να της δώσουμε την απόχρωση που θέλουμε από το μενού Μορφοποίηση – Διορθώσεις ή Χρώμα, που εμφανίζεται όταν κάνουμε διπλό κλικ πάνω της.

Κάνουμε τώρα αναζήτηση στο Google για εικόνες σχετικές με πάρτι και Χριστούγεννα, όπως Christmas tree, Santa hat, disco ball, speaker, κ.α. Δίπλα από κάθε λέξη αναζήτησης βάζουμε και τον όρο png, για να περιορίσουμε την αναζήτηση σε εικόνες ή κλιπάρτ τύπου PNG, οι οποίες δεν έχουν φόντο.

Αφού επιλέξουμε αυτές που μας αρέσουν, τις τοποθετούμε όπως νομίζουμε ελαττώνοντας ή αυξάνοντας το μέγεθός τους κατά περίπτωση και τοποθετώντας τις μπροστά ή πίσω με δεξί κλικ και Μεταφορά στο φόντο ή Μεταφορά σε πρώτο πλάνο.

afisa_powerpoint_3

Αναζητούμε τώρα εικόνες με τον όρο merry christmas png. Διαλέγουμε κάποια που να μπορούμε να αφαιρέσουμε εύκολα ό,τι δε χρειάζεται και να μείνει μόνο το  Christmas.

exofylloWord9Από την καρτέλα Μορφοποίηση και χρησιμοποιώντας την Περικοπή και την Κατάργηση φόντου αφαιρούμε τα τμήματα του γραφικού που δε θέλουμε να φαίνονται, όπως είδαμε στο άρθρο μας για την Επεξεργασία εικόνας στο Word. Κατόπιν την τοποθετούμε κάτω από τα 4 προηγούμενα αντικείμενα.

Την παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνουμε και για τη λέξη party, την οποία (μετά την επεξεργασία της, τοποθετούμε κάτω από τη λέξη Christmas. Πιο κάτω εισάγουμε από Εισαγωγή – Πλαίσιο Κειμένου, κείμενα για τον τόπο, την ημερομηνία, τον οργανωτή, την τιμή κ.α.



Τέλος εισάγουμε από Εισαγωγή – Σχήματα, ένα ορθογώνιο, απ’ το οποίο αφαιρούμε το γέμισμα, του δίνουμε περίγραμμα πράσινο και εφέ Λάμψης, όλα αυτά από Μορφοποίηση – Στυλ σχήματος.

christmas_party

Η αφίσα για χριστουγεννιάτικο πάρτι είναι τώρα έτοιμη και μπορεί να την κατεβάσει για επεξεργασία και εκτύπωση, όποιος θέλει σε Powerpoint, μεγεέθους Α3, από τα downloads του techteacher.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *