TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΔραστηριότητες

Κατασκευή ευχετήριων καρτών στο ίντερνετ

Την περίοδο των Χριστουγέννων θυμόμαστε τους μακρινούς συγγενείς μας που ζουν σε άλλες πόλεις ή χώρες και θέλοντας να  επανασυνδεθούμε μαζί τους να τους ευχηθούμε, σκεφτόμαστε να τους στείλουμε μια κάρτα. Ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και προτιμούν αυτόν τον τρόπο.

Αλλά και πολλοί φορείς ή επιχειρήσεις, στέλνουν κάρτες με ευχές για να ευχηθούν στα μέλη τους, να ευχαριστήσουν τους υποστηρικτές τους ή τους πελάτες τους και να προωθήσουν γενικά τις δραστηριότητές τους.

Στο άρθρο μας Δημιουργία χριστουγεννιάτικης κάρτας στο PowerPoint δημιουργήσαμε μια δική μας πρωτότυπη κάρτα, με το δικό μας λογότυπο και τις ευχές μας, την οποία μπορούμε να εκτυπώσουμε για να τη στείλουμε με αλληλογραφία. Αν όμως δεν έχουμε έμπνευση ή χρόνο, μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο ή και πολύ καλύτερο αποτέλεσμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Σ’ αυτό μας βοηθούν πολλές εφαρμογές για δημιουργία  καρτών στο ίντερνετ οι οποίες διαθέτουν πολλά έτοιμα για χρήση και επαγγελματικά κατασκευασμένα πρότυπα (templates). Ακόμα μπορούμε και να δημιουργήσουμε και τις δικές μας, αν έχουμε έμπνευση.

Σε αυτές τις εφαρμογές βέβαια, μπορούμε να δημιουργήσουμε κάρτες και για πολλές άλλες περιστάσεις, όπως γενέθλια, γάμους, επετείους, γιορτές, κ.α.

Greetings Island

Το Greetings Island προσφέρει υψηλής ποιότητας έτοιμα πρότυπα αλλά και με τα εργαλεία σχεδιασμού που διαθέτει, επιτρέπει στους χρήστες να τα προσαρμόζουν και να παράγουν προσκλήσεις, ευχετήριες κάρτες και eCards για όλων των ειδών τις εκδηλώσεις.
Αυτά μπορούν να κατεβούν, να εκτυπωθούν να ή και να σταλούν ηλεκτρονικά. Όλα είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτείται καν εγγραφή με το email μας.

PosterMyWall

Στο γνωστό postermywall, το οποίο ειδικεύεται κυρίως στις αφίσες, βρίσκουμε και αρκετά έτοιμα πρότυπα και για πολλά άλλα είδη γραφικών. Ανάμεσα σ’ αυτά και κάρτες για πολλές περιστάσεις, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, γενέθλια, κ.α. Έχουμε αναφερθεί στο άρθρο μας Δημιουργία αφίσας αντιγράφοντας από το postermywall, για τον τρόπο που εργαζόμαστε σ’ αυτό το σάιτ. Όταν τελειώσουμε μπορούμε ελεύθερα να κατεβάσουμε το αρχείο της κάρτας σε μορφή εικόνας jpg και να το τυπώσουμε όσες φορές θέλουμε.

Canva

Με έτοιμα χιλιάδες πρότυπα για κάθε περίσταση, μπορούμε να βρούμε χωρίς κόπο την τέλεια κάρτα και να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήματα. Αν κάτι δε μας αρέσει, μπορούμε να το αλλάξουμε είτε σε διαστάσεις, θέση, χρώμα είτε αντικαθιστώντας εικόνες ή κείμενα με δικά μας. Όταν τελειώσουμε μπορούμε να κατεβάσουμε την κάρτα (σε pdf, jpg ή png), να την εκτυπώσουμε όσες φορές θέλουμε και να την στείλουμε. Μπορούμε ακόμα να τη στείλουμε και ηλεκτρονικά ή να την δημοσιεύσουμε σε κοινωνικά δίκτυα. Για να εργαστούμε στο σάιτ, πρέπει να εγγραφούμε σαν χρήστες με το email μας.

Στα παραπάνω σάιτς, καθώς και σε αρκετά άλλα που υπάρχουν, μπορούμε να εργαστούμε για την κατασκευή καρτών με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας εκτός από τα έτοιμα πρότυπα (templates) και διάφορα βοηθητικά (φωτογραφίες, τίτλοι, γραφικά). Αρκετά από αυτά παρέχονται δωρεάν, για τα πιο καλοσχεδιασμένα και ενδιαφέροντα όμως, θα ζητηθεί να πληρώσουμε, είτε με εγγραφή με συνδρομή είτε για κάθε κάρτα ξεχωριστά στο τέλος, με πιστωτική κάρτα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *