TechTeacher

Τεχνολογία με απλά λόγια για δασκάλους και άλλους

InternetΔραστηριότητες

Δημιουργία τεστ στο ίντερνετ με το Quizlet

Το Quizlet είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή για τη δημιουργία τεστ στο ίντερνετ, τα οποία διευκολύνουν τη μελέτη, την εξάσκηση και την απομνημόνευση. Βασίζεται στις flashcards που είναι ένας τρόπος μάθησης διαδεδομένος στους μαθητές και φοιτητές. Οι flashcards  είναι κάρτες στις οποίες γράφεται  μια ερώτηση στη μία όψη τους και η απάντησή της στην άλλη. Κάθε φορά οι κάρτες ανακατεύονται και ο μαθητής βλέποντας την ερώτηση, προσπαθεί να ανακαλέσει από την μνήμη του την απάντηση – αν όχι γυρίζει την κάρτα και τη βλέπει και με την επανάληψη υποβοηθείται η απομνημόνευση. Μπορεί να περιέχουν ιστορικές ημερομηνίες, λεξιλόγιο, μαθηματικούς τύπους, γεωγραφικούς όρους και οποιοδήποτε θέμα που μπορεί να πάρει τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.

Το Quizlet  μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε ψηφιακές flashcard, δηλαδή σετ ερωταπαντήσεων, στα οποία μπορούν να προστεθούν και εικόνες. Αυτά αποθηκεύονται online για χρήση από τον οποιοδήποτε.  Πέρα από αυτό μπορούμε και να επιλέξουμε από τα εκατομμύρια σύνολα flashcards  που δημιουργήθηκαν από άλλους. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή, γιατί πέρα από το βασικό τρόπο μελέτης (βλέπουμε την ερώτηση, πατάμε και βλέπουμε την απάντηση) μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών επιλογών και παιχνιδιών. Μπορούν επίσης να ακουστούν οι εκφωνήσεις των ερωτήσεων και των απαντήσεων, και βέβαια υπάρχουν συμβατές εφαρμογές Quizlet για κινητές συσκευές.

Εργασία με το Quizlet

Όταν εγγραφούμε και μπούμε στην εφαρμογή πατάμε Create κι αφού δώσουμε τίτλο, αρχίζουμε να πληκτρολογούμε στα αριστερά την ερώτηση και στα δεξιά την απάντηση. Αν αυτά τα στοιχεία τα έχουμε σε αρχείο Word  ή Excel, πατώντας Import μπορούμε να  τα εισάγουμε απ’ ευθείας χωρίς πληκτρολόγηση. Από κάτω επιλέγουμε σαν γλώσσα τα Ελληνικά και στις 2 στήλες για τη εκφώνηση στη γλώσσα μας.

Πατώντας στο πρώτο εικονίδιο δεξιά από την απάντηση μπορούμε να επιλέξουμε και μία εικόνα (αν βάλουμε σαν όρο αναζήτησης την Αγγλική λέξη θα εμφανιστούν περισσότερα αποτελέσματα).

Όταν τελειώσουμε με τη δημιουργία τεστ και πατήσουμε Create, μας δίνει το link και τη δυνατότητα κοινοποίησης (για την περίπτωση που θέλουμε να το δώσουμε σε άλλους για μελέτη). Τώρα μπορούμε να  δούμε το τεστ και να το δώσουμε στους μαθητές για να μελετήσουν, να εξασκηθούν, μα και να παίξουν. Τέλος μπορούμε να το εισάγουμε και στη σελίδα του σάιτ μας (embed).

Από τη λίστα κάτω δεξιά (Choose a Study Mode) μπορούμε να επιλέξουμε είδος μελέτης ή τεστ.

Για τη δημιουργία τεστ στο ίντερνετ τα οποία τα οποία παίζονται με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο από ομάδες και διευκολύνουν την εξάσκηση και την απομνημόνευση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το kahoot.

Υπάρχουν κι άλλες πλατφόρμες για τη δημιουργία τεστ και ασκήσεων στο ίντερνετ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *